Két kínai repülőtérrel is együttműködik a Budapest Airport

A Budapest Airport két nagy kínai cargo repülőtérrel is szorosabbra fűzi az együttműködését, a Magyarország és Kína közöt ti légi összeköttetések továbbfejlesztése érdekében. Ez a Pekingben rendezett Egy Övezet Egy Út Fórum csúcstalálkozó során aláírt együttműködési megállapodás (szándéknyilatkozat) egyik legfőbb célja.

A Budapest Airport tovább fokozza az erőfeszítéseit, ho gy Magyarország ot a Kínába irányuló magyar export, illetve a kínai áruk első számú közép - kelet - európai légi kapujává, egyfajta komplex logisztikai bázissá és elosztóközponttá fejlessze a régióban . Ez a lényege a Wang Zsendong, a Hszian Xianyang Nemzetközi Repülőtér helyettes ügyvezető igazgatója és René Droese, a Budapest Airport ingatlan és cargo üzletág - igazgatója által Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere jelenlétében aláírt dokumentumnak . A külügyminiszter a kínai fővárosban az Egy Övezet Egy Út Fórum csúcstalálkozóval párhuzamosan tartott Magyar - kínai Fórumon képviseli Magyarországot . A Budapest Airport májusban a Csengcsou Nemzetközi Repülőtérrel is együttműködési megállapodást köt , amikor egy kínai delegáció látogat Budapestr e .

„Két ilyen – földrajzilag távol lévő - ország között akkor lehet jó gazdasági együttműködés, hogyha vannak összeköttetések, ezért kiemelt jelentősége van a légi kapcsolatoknak , a légi járatoknak Magyarország és Kína között. Ezért is örömteli a Hszian - i repülőtér és a Budapesti Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér közötti együttműködési megállapodás aláírása, hiszen ez a megállapodás újabb kínai városokat kapcsolhat be abba a hálózatba, ahova közvetlenül lehet repülni Magyarországról, Budapestről. A gazda sági kapcsolatok mellett a turizmust is tovább tudjuk így fejleszteni, a tavalyi esztendőben 14 százalékos növekedést követően rekordszámú, 256 ezer kínai turista járt Magyarországon” – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisz ter az aláírási ceremónián.

A Magyar - kínai Fórum során számos további megállapodás is létrejött a magyar és a kínai partnerek között , a beruházások és a gyógyszeripar terén . A logisztika és a légiáru - szállítás fejlesztése összhangban áll a Külgazdasági és Külügyminisztérium erőfeszítéseivel, hogy a két ország közötti együttműködést a kereskedelem és a közös beruházási projektek terén előmozdítsa . A magyar diplomaták és kereskedelemfejlesztési szakemberek támogatása fontos szerepet játszott abban, hogy a Bu dapest Airport a közelmúltban meg tudta duplázni a Budapest, Hong Kong és Csengcsou között üzemelő közvetlen cargo járatok heti kapacitását, illetve az Air China Peking és Budapest közötti, menetrend szerinti utasszállító járatainak rakterében történő légi áru - szállítás terén az összeköttetéseket tovább tudta fejleszteni .

„A csengcsoui repülőtérrel kialakított közvetlen cargo - kapcsolat volt az első fontos lépés, most pedig elérkezett az idő, hogy új kínai partnereinkkel tovább mélyítsük az e gyüttműködést, í gy kihasználva az áruszállítás terén fennálló hatalmas lehetőségeket . Csengcsou, Hszian és Budapest egyaránt gyors növekedésnek örvend; nagyon bízunk benne, hogy ez az együttműködés az összes érintett fél számára előnyös lesz ," mondta Jost Lammers, a Budap est Airport vezérigazgatója . A partnerek a jövőben még erőteljesebben népszerűsít ik Kínában a dinamikusan fejlődő budapesti repülőteret , mint a közép - kelet - európai régió egyik legfontosabb légi kapuját .

Az utasforgalomban rejlő turisztikai lehetőségeken k ívül ( a Shanghai Airlines idén június 7 - től heti három közvetlen járatot indít Sanghaj és Budapest között ) a fő cél a légiáru - szállítás fejlesztése Kína és Magyarország között . Ez t a felek rendszeres, közvetlen információcsere révén kívánják előmozdítani, illetve közös marketing kampányokat és eseményeket is terveznek, Kínában és a közép - kelet - európai régióban egyaránt. Április eleje óta a Cargolux heti két további közvetlen áruszállító járatot üzemeltet Budapest és Csengcsou, a világ egyik leggyorsabban f ejlődő repülőtere között Boeing B747 - es típusú óriásgéppel . A Selyemút kapujában, az iparáról ismert Sanhszi tartományban található Hszian Nemzetközi Repülőtér révén pedig a Budapest Airport egy stratégiailag fontos partnerre tesz szert , aki sokat segíthet abban, hogy a magyar fővárosi repülőtér a kínai vállalatok számára a közép - kelet - európai térségben regionális cargo elosztóközponttá fejlődhessen.

A légiáru - szállító vállalatok igényeinek növe kedésre válaszként a Budapest Airport tavaly 32 , 6 milli ó eurós ( kb. 10 milliár d forintos ) proje k t keretében megkezdte az új Cargo City kivitelezését . A 2. Terminál közelében épülő, 21 600 négyzetméteres raktárépület szerkezete már elérte végleges formáját . Mellette az úgynevezett speditőr (szállítmán yozási) épület fö ldmunkái is gőzerővel zajlanak; utóbbi 11 200 négyzetméter raktárterületet, illetve irodalétesítményeket biztosít majd a légiáru - kezelő raktár, illetve az idén megépülő 32 000 négyzetméteres új beton forgalmi előtér tőszomszédságában . Itt akár két F kategó riájú , vagy is Jumbo méretű cargo repülőgép egyidejű kiszolgálását is lehetővé válik . A Budapest Airport új cargo bázisát ez év végén vehetik birtokba a fuvarozók és a bérlők

Forrás: Turizmus Online


Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni!

Különleges jármű futott be Szentendrére - érdemes megnézni! 

Az április 1-jén, hétfőn újra megnyitó szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum legújabb kiállítási darabja egy egykori Margitszigeti Sétajárat.
Útlezárások a reptér felé április 2-től

Útlezárások a reptér felé április 2-től 

A Budapest Airport Zrt. tájékoztatása az április 2-án kezdődő útfelújítások kapcsán.
A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől

A Stadler lenyúlná a spanyol vonatgyártót a magyarok elől 

A háttérben a madridi kormány állhat, amely a magyar konzorciumtól félti a Talgo vonatgyártót.
Személyi változás a Budapest Airportnál

Személyi változás a Budapest Airportnál 

Az általános és fejlesztési vezérigazgató-helyettes 17 év után, március 31-én távozik a vállalattól.
Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat

Guiness-rekorder a Flirt H2 motorvonat 

A világrekorder vonat részben a Stadler szolnoki kocsiszekrény-üzemében készült.
Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója

Távozik posztjáról a Boeing vezérigazgatója 

Dave Calhoun 2020 elején vette át a vezérigazgatói tisztséget, miután az elődjét, Dennis Muilenburgot leváltották.
A Lufthansa Technik tovább növekedne

A Lufthansa Technik tovább növekedne 

A Lufthansa Technik Budapest ügyvezető igazgatója áttekintést adott a magyar leánycég tavalyi teljesítményéről és idei terveiről.
Boeing-elkerülő weboldal indult

Boeing-elkerülő weboldal indult 

Pár kattintással kideríthető, hogy egy repülőjáratot pontosan milyen géptípussal teljesít majd a légitársaság.
Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat

Már közlekedik a Tisza-tó sebesvonat 

Egynapos túrához is ideális a menetrendje.
Sztrájkkészültség az osztrák légitársaságnál

Sztrájkkészültség az osztrák légitársaságnál 

Március 28-án és 29-én 430 járat nem indul el a tervek szerint, a leállás az közel 52 000 utast érinthet. 

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.