hirdetés
hirdetés

Kivonult Bécsből a Thai Airways

Megszüntette bécsi útvonalát a Thai Airways, az átszervezés alatt álló, veszteséges thai nemzeti légitársaság bezárta schwechati irodáját is - AIRportal.hu.

hirdetés

A koronavírus-járványt követően sem térnek vissza az osztrák főváros repülőterére a Thai Airways járatai. A légitársaság tavaly év végén elbocsátotta az ott dolgozó utolsó nyolc alkalmazottját, és bezárta a schwechati irodáját – értesült az Aerotelegraph.

A légitársaság 2017. november 17-én, 24 éves kihagyás után tért vissza a bécsi repülőtérre, ahová kezdetben heti négy alakalommal repült 348 férőhelyes Boeing 777-300ER gépeivel Bangkokból. Következő év áprilisától a járatok számát heti ötre bővítették, de a kisebb kapacitású, 256 utas szállítására képes Boeing 787-8 Dreamliner típussal repültek az útvonalon. A 2019/20-as téli menetrend kezdetétől a légitársaság pedig napi rendszerességűre sűrítette a járatait.

A koronavírus-járvány miatt azonban 2020. március 23-tól a Thai Airways felfüggesztette bécsi járatait, az utolsó gép mindössze négy utassal teljesítette Bangkokba a visszautat.

A schwechati repülőtérről induló utasok viszont így sem maradnak majd közvetlen thaiföldi összeköttetés nélkül, ugyanis az Austrian Airlines mellett a tajvani EVA Airways – békeidőben – hetente több olyan járatot is üzemeltet majd, amely közbenső bangkoki leszállással repül Tajpejbe.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk