hirdetés
hirdetés

Közel 5 százalékkal nőtt az AFKLM augusztusi utasforgalma

A nyár utolsó hónapjában 4,9%-kal növekedett az Air France – KLM utasforgalma, míg a teherszállításban 1,3%-os csökkenés mértek.

hirdetés

2013 augusztus hónapban 4,9%-kal növekedett az utasforgalom, az Air France – KLM a tavalyi nyolcadik hónaphoz képest 2,3%-kal növelte kapacitását. A járatkihasználtság 87,9%-os volt, amely 2,2 százalékpontos növekedést jelent. A légitársaság-csoport ebben az időszakban 7,15 millió utast szállított (+3,0%). Az egy üléskilométerre eső árbevétel (RASK) növekedett az egy évvel ezelőtti értékhez képest.

Az amerikai hálózaton belül 5,3%-kal növekedett az utasforgalom, a kapacitás 3,3%-kal. A járatkihasználtság is gyarapodott 1,7 százalékponttal, így összesen 90,6%-os volt.

Az ázsiai hálózaton belül 7,6%-os növekedést mértek az utasforgalomban, míg a kapacitás 5,8%-kal nőtt. A járatkihasználtság is javult 1,4 százalékponttal, így összesen 90,4%-os volt.

Az afrikai és közel-keleti hálózaton belül 6,3%-kal növekedett az utasforgalom, a kapacitás 2,1%-kal. A járatkihasználtság 3,5 százalékponttal 88,3%-osra emelkedett.

A karibi hálózaton és az Indiai-óceán térségében 1,6%-os növekedést mértek az utasforgalomban, míg a kapacitás gyakorlatilag stagnált (-0,2%). A járatkihasználtság 1,5 százalékponttal nőtt, így összesen 85,8%-os volt.

Az európai hálózaton belül 2,1%-kal növekedett az utasforgalom, míg a kapacitás 1,6%-kal csökkent. A járatkihasználtság javult 2,9 százalékponttal, így összesen 81,7%-os volt.

A teherszállításban 1,3%-os forgalomcsökkenést regisztráltak a kapacitás 0,9%-os növekedése mellett, így 1,3 százalékponttal csökkent a járatkihasználtság is, melyben 59,3%-ot mértek. A szállítási kapacitás a rendelkezésre álló tonna-kilométer számban az egy évvel ezelőtt mért értékhez képest csökkent.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk