hirdetés
hirdetés

Közel 60 úti célra repül nyáron a Ryanair Budapestről

A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy amennyiben számukra kedvező döntés születik az Alkotmánybíróságon az extraprofit-adó ügyében, tovább növelik budapesti bázisukat és a járatok számát - írja laptársunk az mfor.hu.

hirdetés

Róla köztudott, hogy nem szokta visszafogni magát, ami a gúnyolódást vagy a kritikát illeti, és nem fél az olyan szavak kimondásától sem, minthogy őrült vagy hülye. De a jó híreket is harsány szemtelenséggel tálalja: most egy nagy táblán prezentálta, hogy 56 célpontra utaztatnak hazánkból.

Idén új járatként lép be Belfast. Március 27-én indítják el járataikat Észak-Írország fővárosa és Budapest között, hetente két alkalommal. A járatok jelenleg 2023. október 30-ig foglalhatók.

A keddi sajtótájékoztató legfontosabb híre az volt, hogy még nyáron döntés születhet az Alkotmánybíróságon az extraprofit-adó ügyében, amelynek kalkulációja az év végén átalakult, mértéke pedig a légitársaságok által kibocsátott károsanyag-kibocsátástól függ. Amennyiben számukra kedvező döntés születik, tovább növelik budapesti bázisukat és a járatok számát. A következő években így a budapesti utasforgalom évi 6 millióra nőhet. Amely már idén elérheti a 4 milliót, megőrizve vezető pozíciójukat a magyar piacon, 32 százalékos részesedéssel. Magyarországra a Ryanair hozza és viszi a legtöbb utast.

Depositphotos
Depositphotos
 

A légitársaság üdvözli, hogy a magyar kormány támogatja a szóbanforgó, nagy vitát kiváltó adó megszüntetését, amely az utasok igazságtalan kettős adóztatását eredményezné, és veszélyeztetné a budapesti repülőtér növekedését és munkahelyteremtését - olvasható az eseményre kiadott közleményben.

A légicég nyolc repülőgépet állomásoztat Budapesten a nyáron. Több mint 250 munkahelyet teremtenek pilóták, légiutas-kísérők és mérnökök számára. A Ryanair 2023-as budapesti éve további számokban: nyáron heti 500 járat, a már meglévő járatok gyarapítása, 15 másik útvonalon - köztük van  Berlin, Korfu, Róma és Koppenhága is.

Huszonkét milliárd dollárt fordítanak új, ökológiailag hatékony repülőgépek vásárlásába, amelyek 16 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, 40 százalékkal csökkentik a zajszintet és 4 százalékkal több utast képesek szállítani. A nyolc, Budapestet is célba vevő gépből kettő vadonatúj, Gamechangers típus.

Elek Lenke

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk