hirdetés

Közel felére csökkenhet idén a Hévíz-Balaton Airport nagygépes forgalma

Bár van még pár hónap az évből, úgy néz ki, hogy a Hévíz-Balaton Airport eddigi idei nagygépes utasforgalma alaposan megsínylette az oroszországi járatok kiesését. Ugyanakkor a többi légitársaság egész jól áll. A repülőtér illetékeseit egy, a Turizmus Trendben hamarosan megjelenő cikk kapcsán kerestük.

hirdetés

2014 nagy év volt Nyugat-Magyarország legnagyobb repülőterén; a 2013-as erdményeket meghaladva 33 ezerre nőtt a reptéren megforduló utasok száma. Ebből 171 gépmozgás mellett 27 669, nagy géppel érkező utast szolgáltak ki. A létszámhoz - mint évek óta rendesen - hozzájárultak a német légitársaságok. A Lufthansa 3 378, az Intersky 3 142, a Germania 2 219, míg a Germanwings 2 282 utast hozott. Az igazi nagyágyúk azonban az orosz Yakutia és UTair voltak. Előbbi 2 573, utóbbi 13 464 utast szállított a reptérnek. Vagyis egymagában többet, mint az összes német együtt. Meglehet, nagyobb kapacitás miatt kevesebb gépmozgás mellett; Yakutia 12, UTAir 36 érkező járattal szerepel a kimutatásokban. Harmadiknak ott van még a szintén orosz Kolavia, de ők egyetlen járattal érkeztek 178 utassal a fedélzeten. És ne feledkezzünk meg a menetrend szerint repülő cseh CSA-ról se; ők kávédarálóikon 433 utast hoztak Hévízre.

2015-ben az eddigi kimutatások alapján 105 gépmozgás során 12 436, nagygépes utas fordult meg a légikikötőben. A repülőtér illetékesei bíznak benne, hogy a visszaesés csak átmeneti és a téli időszakra az oroszok is összeszedik magukat. Idén mindenesetre eddig nem repült a Germanwings, a Yakutia. A UTair is csak 3 járattal érkezett januárban, összesen 769 utassal, majd felfüggesztette járatát. Ekkép járt el idén a CSA is prágai járatával. Ellenben a négy német (Berlin, Hamburg, Friedrichshafen, Düsseldorf) és egy svájci (Zürich) városból repülő Intersky 4 190-re tornázta fel eddigi utasai számát. Esetükben még 9 járat, a számokon javító járat érkezik. Szintén többen - 2 373 - érkeztek a Drezdából, Erfurtból és Lipcséből induló Germania járatokon; az ő szezonjuk már idénre már véget ért. A Frankfurtból közlekedő Lufthansánál 2 680 utasnál járnak, de még hátravan 4 gép. Új szereplő a Freebird, melyet a Green Travel állított forgalomba, kifejezetten kiutas charterként. 13 Antalyába közlekedő járaton 2 424 utast fuvaroztak.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Kiadónk társoldalai