hirdetés
hirdetés

Közvetlen fizetést támogató kártyaterminálokat telepít a Lufthansa

2017 júniusától az utasok az Amadeus Airport Pay szolgáltatással fizethetnek a kiegészítő szolgáltatásokért bejelentkezéskor. 

hirdetés

Az „Amadeus Airport Pay” szolgáltatás bevezetésével a Lufthansa Csoport biztonságos és egyszerű fizetési lehetőséget vezet be a check-in pultnál. Az Amadeus és az Ingenico által kifejlesztett szolgáltatás a világ több mint 170 repülőterén lesz elérhető. Segítségével az utasok chipkártyával (betéti vagy hitelkártyával), Girocarddal vagy kompatibilis digitális pénztárcával fizethetnek a kiegészítő szolgáltatásokért (pl. a méret- vagy súlyhatár feletti poggyászért).

A repülőtéri személyzet ugyanezeken a terminálokon kompenzációs fizetést is tud kezdeményezni, ha például az utas önként lemond egy túlfoglalt járat igénybevételéről.

„A Lufthansa Csoport kiemelt törekvése, hogy biztonságos és zökkenőmentes fizetési lehetőségekkel tegye kényelmesebbé az utazást. Az Amadeus Airport Pay szolgáltatással utasaink testre szabott kiegészítő szolgáltatásokat választhatnak járatukhoz bejelentkezéskor vagy a kapunál – mindezt biztonságosan, többféle fizetési opcióval, és felesleges kitérők nélkül” – nyilatkozta Kai Schilb, a Lufthansa Group Hub Airlines fizetési szolgáltatásokért felelős vezetője.

„Az Amadeus Airport Pay mint IT-megoldás emellett teljes körű ellenőrzést biztosít a Lufthansa Csoport számára a fizetési infrastruktúra felett azáltal, hogy sokféle fizetési műveletnél kétirányú csatlakozást tesz lehetővé. Izgatottan várjuk, hogy hamarosan több mint 170 repülőtér check-in pultjainál és jegyirodáiban vezethessük be a szolgáltatást” – tette hozzá Philipp Vetten, a Lufthansa Group Hub Airlines IT-alapú fizetési projektekért felelős vezetője. 

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

Az Amadeus Airport Pay megoldás által alkalmazott szabvány a fizetőkártya-iparág által kidolgozott PCI-DSS biztonsági szabványokkal is teljes körűen kompatibilis. A kártyáknál PIN-kód használata előzi meg a csalást a fizetési folyamat közben.

A Lufthansa Csoport igyekszik széles választékot kínálni utasainak az igényeikre szabott termékekből és szolgáltatásokból. Napjaink digitális világában az ügyfelek a vásárlási élmény teljes folyamatában egyszerűséget és kényelmet várnak el, függetlenül attól, hogy milyen csatornán vásárolnak – a weben, fizikai üzletben vagy mobileszközön keresztül.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk