hirdetés
hirdetés

Lett légitársasággal Afrikába

Az airBaltic bejelentette új téli úticélját, Marrakesht, amely a légitársaság első afrikai célállomása.

 

hirdetés

A lett légitársaság bejelentette, hogy október végétől hetente kétszer új járatokat indít Rigából a marokkói Marrakeshbe. Marrakesh a külföldi turisták legnépszerűbb városa Marokkóban, egyben kapu az Atlasz-hegységhez, a Szahara-sivatagokhozl.

Martin Gauss, az airBaltic vezérigazgatója: „Izgatottan várjuk, hogy bejelenthessük első menetrend szerinti útvonalunkat Afrikába. A balti országok vezető légitársaságaként folytatjuk hálózatunk fejlesztését, és a téli szezonra is izgalmasabb szabadidős célpontokkal bővítjük.”

A Riga és Marrakesh közötti járatokat az Airbus A220-300 típusú repülőgépek üzemeltetik majd. A Marrakeshbe tartó járatok menetideje a tervek szerint 5 óra 30 percet lesz.

 

2022 májusában a lett airBaltic légitársaság 284 700 utast szállított – 323%-kal többet, mint az előző év azonos időszakában. 2022 májusában az airBaltic 3490 repülést hajtott végre.

Martin Gauss: „Most, hogy a legtöbb Covid-19-korlátozást feloldották a világ számos részén, azt látjuk, hogy az utaskereslet mind az üzleti, mind a szabadidős célpontok iránt növekszik. Ezt tükrözik a májusi eredmények, valamint a közelgő nyári hónapokra vonatkozó legfrissebb foglalások is. Ezért arra számítunk, hogy a nyüzsgő nyári hónapokban még több utast szállítunk majd. A járvány utáni helyreállás jól halad.”

 

 

 

 

(forrás: airBaltic/ Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk