hirdetés
hirdetés

Lezárták Svájc légterét

A Skyguide léginavigációs szolgáltató rendszerében bekövetkezett műszaki hiba volt a ludas - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Skyguide légiforgalmi szolgálat rendszerében június 15-én a hajnali órákban bekövetkezett hiba következtében a Zürich és a Genf repüléstájékoztató körzetek (FIR) forgalmában teljes légtérzár lépett életbe.

A Swiss közlése szerint a reggel és délelőtt érkező hosszútávú járataik a szomszédos országok repülőterein szálltak le, például Bécsben, Milánóban és Lyonban. A reggeli rövidtávú járatok pedig nem tudtak elindulni.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


A zürichi repülőtér üzemeltetőjének közlése szerint reggel 9 óra után újraindult a forgalom, 9:30-ig 50, azt követően 75 százalékos kapacitással.

A Swiss törölte a menetrend szerint szerda reggel 8:50-kor Budapestre érkező LX 2250-es és a Zürichbe 9:40-kor visszainduló LX 2251-es járatát a Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk