hirdetés
hirdetés

Megérkezett a LOT első Dreamlinere

Európában elsőként a lengyel LOT légitársaságnak szállította le a napokban a Boeing 787-es Dreamliner repülőgépét, amelyet a varsói Frederick Chopin repülőtéren lengyel állami vezetők és a Boeing vezetői fogadtak ünnepélyes keretek között. 

hirdetés

Marcin Pirog, a LOT ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott: a világ legmodernebb repülőgépe új fejezetet nyit Európa egyik legrégebbi légitársaságának életében. A géppel „ízelítőként” egyelőre rövidebb, kontinentális útvonalakon fognak repülni, ennek a marketing mellett praktikus okai is vannak. A gép fogadása, kiszolgálása nem minden európai repülőtéren megoldott, de ahol igen, oda esetenként a Dreamliner fog repülni a menetrend szerinti 737-esek helyett decemberben. A hosszú távú járatokon 2013 januárjától debütál a géptípus, első ilyen útja Varsóból Chicagóba vezet majd. A LOT utasok jövőre Varsóból New Yorkba, Torontóba és Pekingbe is Dreamlinerrel utazhatnak majd. 

Ray Conner, a LOT elnöke szerint a gép nem véletlenül kapta az „álom” megnevezést, mert egy tipikusan hosszú távra tervezett, de nem óriás kapacitású repülőgép, amely különösen kedvező a kisebb légitársaságoknak. Alacsony fogyasztása, csökkentett káros anyag kibocsátású hajtóművei, gazdaságos üzemeltetési tulajdonságai teszik előnyössé. A gépeken három fedélzeti osztályt alakított ki a LOT, az Elite club business osztályon 18, a Premium Economy osztályon 21, a turista osztályon 213 ülés található. A belső design is az utasok kényelmét szolgálja: nagyobb ablakok, modernebb világítás, levegőcsere, légkondicionálás, nagyobb fenti tárolóegységek és 21. századi szórakoztató rendszer.

A LOT különleges interaktív oldalt is készített, ahol az utasok virtuálisan megismerhetik a Boeing 787 Dreamliner különlegességeit. Kattintson a képre, vagy ide, hogy Ön is részese lehessen az élménynek!

Az elnök bejelentése szerint a flotta modernizálásának ez csak a kezdete, hiszen 7 további gép érkezik a LOT-hoz a következő hónapokban. Szakmai körök úgy vélik, hogy a nagymértékű beruházás a LOT közel- és távol-keleti járataira is pozitívan hat majd, újabb célállomások kerülhetnek fel a járathálózatra, illetve frekvencianövekedést hoz 2013-ban.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk