hirdetés
hirdetés

Megkezdődött az érdemi munka a balatoni kerékpározásért

A BalatonBike365 fantázianevű átfogó fejlesztéssorozat legfőbb célja, hogy egész évben, az év 365 napján vonzóvá tegye a térséget, igazi egységként mutassa be a Balatont a túrakerékpározók számára, akiket 2020 őszére már telefonos applikáció is segít a tó körüli élmények felkutatásában.

hirdetés

A 2019. április 26-án, Keszthelyen tartott sajtónyilvános projektindító esemény nem hagyományos nyitórendezvény volt, sokkal inkább egy olyan interaktív workshop, amely lehetőséget teremtett a projekt minden érintettjének, hogy érdemben is megkezdhessék a párbeszédet, majd az operatív munkát a Balaton kerékpáros-turisztikai fejlesztése érdekében.

„A legfontosabb, hogy ez a projekt egységként tekint a Balatonra, és teljesen önálló turisztikai desztinációként kívánja bemutatni azt a kerékpárosok számára, beleértve annak természeti szépségeit, épített örökségét, valamint a környező települések turisztikai attrakcióit, vagy épp vendéglátását.” – mondta Dr. Princzinger Péter, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke. Az elnök szerint látható, vonzó, elérhető, minőségi és könnyen megosztható élményeket kell kínálnunk. A közös munka a benne résztvevők széles összefogásával indult idén februárban, amikor tizenhárom országos szakmai szervezet rögzítette együttműködési szándékát a fenti célok elérésében. Ezután létrejött a támogatási szerződés, majd a nyitórendezvény. A projekt a beszerzések előkészítésével, bejárásokkal, valamint a releváns kutatások lebonyolításával és kiértékelésével folytatódik, ezután a megfelelő infrastruktúra kialakítása következik.

Az 1,2 milliárd forintból megvalósuló bringás fejlesztés többek között túraútvonalak kijelölésével, táblázásával, kerékpáros pihenők kialakításával, három kiemelt szolgáltató pont létrehozásával és külön telefonos applikáció segítségével szögezi fel a Balatont a hazai és külföldi kerékpáros turisták térképére.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk