hirdetés
hirdetés

Mi történik, ha nem kapcsolja repülőgép üzemmódba a telefonját a fedélzeten?

Manapság, amikor szinte minden ember zsebében ott lapul egy okostelefon, és minden órában elárasztanak bennünket a megválaszolandó e-mailek, csábító a repülőgépes üzemmód határait feszegetni.

hirdetés

Mi történik valójában, ha valaki elfelejti (vagy úgy dönt, figyelmen kívül hagyja) ezt a szabályt? A légitársaságok munkatársai válaszoltak a Glamournak.

depositphotos.com
depositphotos.com

Az iparágban az évek során több olyan jelentés született, amely a mobiltelefon-használatot a rendszer meghibásodásával hozta összefüggésbe, és bár a rendszerek javultak, az iparág szabályozó hatóságai a biztonsági következmények miatt óvatos álláspontot képviselnek. A mobiltelefon-jelek zavarhatják a repülőgépek navigációs és leszállásvezérlő rendszereit − mondta egy nemzetközi légitársaság Flight Tech csapatának szóvivője

Egyes országokban engedélyezik, hogy az utasok repülőgépes üzemmód nélkül használhassák a telefonjukat. Az Egyesült Királyság és az EU is engedélyezte, hogy a tagországok légitársaságai elkezdjék az 5G szolgáltatás használatát az utasoknak a levegőben, így a repülőgép üzemmód a múlté. Az Egyesült Királyság és az EU tisztviselői 2023. június 30-ig kaptak határidőt arra, hogy az 5G frekvenciasávokat a légitársaságok rendelkezésére bocsássák.

Tovább olvasok >>.

(forrás: in.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk