hirdetés
hirdetés

Milliárdos bírságot is kaphat a Ryanair

Egész nyáron, folyamatosan zajlik majd a rendkívüli ellenőrzés az ír légitársasággal szemben. Akár kétmilliárd forintos fogyasztóvédelmi bírságot is kaphat a Ryanair.

hirdetés

Egész nyáron át tart a fogyasztóvédelmi vizsgálat a Ryanairrel szemben, és ha jogsértést találnak, akár 2 milliárd forintos bírságot is kaphat a légitársaság - válaszolta a kormány az RTL Híradó érdeklődésére. Az Igazságügyi Minisztérium ugyanis soron kívüli fogyasztóvédelmi vizsgálatot rendelt el az ír cég ellen. Közlésük szerint nemcsak az extraprofit-különadó áthárításával kapcsolatos bejelentések érkeztek a Ryanair kapcsán, hanem a fogyasztóvédelmi hatóság tapasztalatai szerint minden évben számos fogyasztói panasz is érkezik a légitársasággal szemben, többségében járattörléssel, nem megfelelő tájékoztatással, poggyászkezeléssel és az utasokkal való kommunikációval kapcsolatban.

Az RTL Híradó szerette volna megtudni, hogy ha évek óta tapasztalják a problémát, miért csak most indult vizsgálat ez ügyben, de nem válaszoltak.

A Ryanar egy korábbi közleményében országúti rablásnak nevezte a különadót, a cég vezérigazgatója, Michael O'Leary pedig egy interjúban idiótázta le Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztert. Azóta mindkét fél kölcsönösen bocsánatkérésre szólította fel a másikat.

(forrás: RTL Klub Híradó)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk