hirdetés
hirdetés

Minket érintő fontos változást jelentett be az American Airlines

Óriási kapacitáscsökkentést jelentett be teljes útvonal-hálózatára az American Airlines: nem közlekedik az idei nyári időszakban a szezonális Philadelphia–Budapest járat, és nem indul el a korábban bejelentett Chicago–Budapest járat sem.

hirdetés

Fotó: AIRportal.hu
Fotó: AIRportal.hu

A 2020-as nyári fő utazási időszakban a légitársaság a transzatlanti kapacitásainak 65 százalékát felfüggeszti, a tavalyi év azonos időszakához viszonyítva. Számos új útvonalának megnyitását elhalasztotta, emellett összesen 25 szezonális járatát sem indítja újra az idei nyári menetrendben, írja az airportal.hu híroldal.

A koronavírus-járvány miatti kapacitáscsökkentés következtében a légitársaság törölte a szezonális Philadelphia–Budapest járatait 2020 nyarára, és a a korábban már bejelentett új, Chicago–Budapest járatát sem indítja el idén.

A légitársaság korábban azt közölte, hogy eredeti terveihez képest hamarabb küldi nyugdíjba a kiöregedő Boeing 767-es flottáját, amelyekkel a Philadelphia és Budapest közti útvonalat is teljesítette.

A légitársaság a kialakult járványhelyzet miatt flottájának jelentős részét parkoltatja, az idősebb repülőgépek pedig már nem is térnek vissza a forgalomba. A cég megválik 34 darab Boeing 757-es, 17 darab Boeing 767-es, 76 Boeing 737 (NG), kilenc Airbus A330-300-as és húsz Embraer E190-es repülőgépétől, továbbá mérlegeli mintegy ötven regionális repülőgépének kivonását is.

Mint az airportal.hu ennek kapcsán megjegyzi, a Budapest Airport a Malév csődje után hosszú évek alatt felépített útvonal-hálózat egy részét elveszítheti.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk