hirdetés
hirdetés

Mire eljuthat Angkorba...

A COVID ellenére programszerűen épül Siem Reap (Angkor) új repülőtere.

 

 

hirdetés

2020 végére a kambodzsai Siem Reap új repülőtere elérte a 30 százalékos, és 2021- ben már 67 százalékos készenléti állapotban lesz.

A földszinti és első emeleti utas terminálok teljesen elkészültek. A repülőtérről a National Road 64-es gyorsforgalmi úthoz bevezető 8 kilométeres utat, amely a terminálokhoz biztosit összeköttetést, hamarosan betonozzák.

pixabay.com
pixabay.com

A kambodzsai kormány 2017-ben kötött megállapodást a kínai, állami Yunnan Investment Holding Ltd.-vel a repülőtér munkálatainak kivitelezésére.  A létesítmény üzemeltetését egy koncessziós megállapodás értelmében a kivitelezővállalat és annak alvállalkozói kapták 55 éves időtartamra.  Így megszűnik az eddigi kizárólagos üzemeltetési megállapodás a Cambodia Airporttal, amelynek nagyrészt a francia tulajdonú  VINCI csoport a tulajdonosa és a velük megkötött szerződés csak 2040-re járt volna le.

2030-ra 10 millió, 2050-re 20 millió utas fogadására számítanak az új légikikötőben.

A reptér alkalmas lesz közepes hatótávolságú gépek fogadására, mint Boeing 737 és Airbus 320, mondta ezzel kapcsolatban Sárdi Rudolf,  a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi és Kelet-európai képviselője.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai