hirdetés
hirdetés

Nagyon megugrott a forgalom a debreceni repülőtéren

Októberben 45%-kal több, mintegy 18.800 légi utas fordult meg a Debrecen Airporton. Az első tíz havi utasforgalom 74%-kal haladta meg a tavalyi év azonos időszakát.

hirdetés

Az év eleje óta, az év első tíz hónapjában több légi utasa volt a Debrecen Airportnak, mint Debrecen és Hajdúszoboszló lakossága összesen. 2016 év végéig pedig további 40-50.000 utas fog még megfordulni a repülőtéren, így komoly utasforgalmi növekedés várható a 2015-ös évhez képest - kommentálta az eredményeket Tamás László járatfejlesztési igazgató. A karácsonyi szünetre ismét elindul a Wizz Air malmöi járata, amely 2017 márciusától ismét hetente két alkalommal biztosít légi összeköttetést a svéd metropolisz és a cívisváros között.Debrecen Airport 2015. okt. 2016. okt. Változás
Utasforgalom (fõ) 13 000 18 800 45%

 

Debrecen Airport 2015. JAN-OKT 2016. JAN-OKT Változás
Utasforgalom (fõ) 142 700 248 000 74%


Egyre több a külföldi turista Kelet-Magyarországon

Jó hír Debrecen, illetve a régió turizmusának, hogy hétről hétre többen keresik fel Kelet-Magyarországot külföldről, egyre több az angol, holland, olasz, francia és német üzleti és szabadidős céllal érkező látogató Debrecenbe és vonzáskörzetébe. Élénkült a kiutazóturizmus is októberben, hiszen sokan választották a Wizz Airt és a Lufthansát egy hosszú hétvégére városlátogatás céljából, de sokan vették igénybe a Lufthansa európai csatlakozású interkontinentális járatait is.

Novemberi menetrendszerint járatok 2016-ban a Debrecen Airportról:

Légitársaság Úti cél Heti frekvencia
Lufthansa City Line München 3
Wizzair London Luton 7
Wizzair Eindhoven 2
Wizzair Milánó-Bergamo 2
Wizzair Párizs-Beauvais 2


 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk