hirdetés
hirdetés

Nincs értelme kötelezővé tenni az utasok oltását - a Swiss vezér szerint

A Swiss légitársaságtól hamarosan távozó vezérigazgató, Thomas Klühr az SRF svájci médiumnak úgy nyilatkozott: nem szeretné, ha a nemzetközi utasoknak kötelezővé tennék az oltás meglétét, szerinte nincs értelme egy ilyen szabálynak - tájékoztat a RepjegyKialy.hu.

hirdetés

Az USA légügyi hivatala jóváhagyta, hogy a már engedélyezett vakcinával beoltsák a pilótákat és a légiforgalmi irányítókat. A Swiss vezetője eközben nem akarja, hogy az utasok számára kötelező legyen az oltás megléte, a LATAM pedig térítésmentesen szállítaná a vakcinákat a dél-amerikai országokban. A szakember ehelyett a digitális egészségügyi “útlevelekben”, valamint nemzetközi sztenderdek kialakításában látja a megoldás kulcsát - adta hírül az AirPortal.

Mindeközben a napokban indult az első olyan transzatlanti járat (A Delta Air Lines és a KLM járata Atlanta és Amszterdam között), amelynek szolgáltatásai csak negatív koronavírus gyorsteszttel vehetőek igénybe. Az indulás előtti gyorsteszt és az Amszterdamban elvégzett PCR-teszt árát tartalmazza a repülőjegy.

Korábban megírtuk, hogy Tony Fernandes,  az Air Asia vezetője szerint az ázsiai államok elő fogják írni a koronavírus elleni vakcina meglétét az országokba lépéshez, ez pedig kényszerhelyzetbe hozza a légitársaságokat is. a CAPA légiközlekedési tudásközpont videokonferenciáján beszélt arról, hogy meglátása szerint a kontinensükön mindenképp oltáshoz fogják kötni az országok közötti utazást, 

Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója novemberben bejelentette: ha elérhetők lesznek a koronavírus elleni vakcinák, akkor azokat légitársasága kötelezővé fogja tenni a nemzetközi járatain, és szerinte ezzel nem lesz egyedül szerinte nem csak Ausztrália vagy a Qantas, de a világ minden országa és légitársasága elő fogja írni.. Olyan alapvető kellék lesz ez a nemzetközi utazáshoz, mint az útlevél vagy a vízum – fogalmazott Alan Joyce, hozzátéve: még vizsgálják, hogy a belföldi forgalomban is előírják-e a vakcina beadását.

A Lufthansa-csoport állásfoglalása szerint nem szeretné, ha kötelező lenne a nemzetközi járatokhoz az oltás, az Air France-KLM pedig úgy véli, egyelőre korai még az esetleges szabályokról beszélni. A német és a francia-holland álláspont egyezik abban, hogy a beutazási szabályokat nem ők, hanem az államok kormányai fogják meghozni.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk