hirdetés
hirdetés

Növekedés és fenntarthatóság a lett légitársaságnál

Az airBaltic immár 70 célállomásra indít járatokat Rigából, Tallinnból és Tamperéből. 2022 decemberében 288 900 utast szállított, 62 százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában és 3140 járatot üzemeltetett, ami 12 százalékkal több, mint 2021 decemberében. 

hirdetés

Az év során 931 új alkalmazottat vett fel, amivel 2143-ra nőtt a dolgozók létszáma, de az idei évben el fogja érni a 2500 főt. Az alkalmazottak 46 százaléka nő, 54 százaléka féri és a csapat 30 különböző nemzetiség tagjaiból áll.

2022. december 31-én az airBaltic átvetette 39. Airbus A220-300 típusú repülőgépét. Ez volt a hetedik repülőgép-szállítás 2022-ben, ami a légitársaság által megrendelt 50 darab gép egyike. Ezen felül az airBaltic 30 opcióval és vételi joggal rendelkezik még ugyanerre a repülőgéptípusra. 2020 májusa óta a légitársaság minden útvonalán kizárólag ezt a géptípust használja.

Martin Gauss vezérigazgató: „Bár az évnek ebben a szakaszában jellemzően csökken a kereslet, de jelenleg újra a világjárvány előtti eredmények elérése felé haladunk, a téli szezon is nagyon ígéretesen alakult. Célunk folyamatosan megtartva erős pozíciónkat a balti piacon, valamint számos csatlakozási lehetőséget biztosítani Európába és azon túl. Emellett, ahogy idén egyre több repülőgép csatlakozik flottánkhoz, úgy az alkalmazottak száma is folyamatosan bővülni fog."

A légitársaság felügyelőbizottsága jóváhagyta a társaság környezeti, társadalmi, irányítási fenntarthatósági prioritásait és elfogadták a szén-dioxid-semlegesség 2050-re való elérésére vonatkozó kötelezettségvállalást.

„A legmodernebb és legzöldebb Airbus A220-300 repülőgépek üzemeltetése, a fenntartható repülési üzemanyag használata, az elektromos parkolókra való fokozatos átállás, a CO2-kibocsátás ellensúlyozása", sorolta ezzel kapcsolatban programjukat Zita Barānova, a fenntarthatósági részleg vezetője.

(forrás: airBaltic/ Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk