hirdetés
hirdetés

Növelték utasforgalmukat Európa nagy légitársaságai

Növelték utasforgalmukat Európa nagy hálózatos légitársaságai januárban az egy évvel korábbi szinthez képest, a legnagyobb mértékben az International Airlines Group (IAG) forgalma bővült - derül ki a cégek által közzétett utasforgalmi statisztikákból.

hirdetés

A British Airways, a spanyol Iberia, valamint az ír Aer Lingus anyavállalata, az IAG jelentése szerint légitársaságai idén januárban 6,6 millió utast szállítottak, 5,5 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a járatok töltöttsége azonban fél százalékponttal 78,2 százalékra mérséklődött. Értékesített utaskilométerben mérve az Aer Lingus 12, a British Airways 3,7, az Iberia 2,2 százalékot javított tavaly januárhoz képest.

Az Air France-KLM adatai azt mutatják, hogy a holland-francia cég hálózatos vállalatai 4,7 százalékkal szállítottak több utast, januárban 6,1 millióan választották az Air France-t, a KLM-et, vagy a regionális Hop!-ot. A járatok kihasználtsága 0,7 százalékponttal 86 százalékra javult, ez volt a legmagasabb érték ebben a szegmensben. Az Air France és a Hop! 2,5, a KLM 8,6 százalékkal fuvarozott több utast.

A teljes utasforgalom alapján legnagyobb Lufthansa-csoport hálózatos cégei januárban 6,2 milliós utasforgalmat bonyolítottak, 3,2 százalékkal nagyobbat, mint 2016 januárjában. A járatok kihasználtsága 0,9 százalékponttal 76,8 százalékra javult. A Lufthansa 2,3, a Swiss 6,4, az Austrian Airlines 8,5 százalékot javított utasforgalmi statisztikáján.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk