hirdetés
hirdetés

Országos vasutassztrájk Nagy-Britanniában

Az elmúlt 30 év legnagyobb sztrájkja kezdődött kedden az Egyesült Királyságban. És ha mindez nem lenne elég, csatlakoznak hozzájuk a londoni metró alkalmazottai is.

hirdetés

A Network Rail és 13 vasúttársaság több ezer dolgozója éjféltől kezdte meg a munkabeszüntetést, miután a legutolsó tárgyalás sem hozott eredményt, adta hírül az euronews.com portál.

A sztrájkot június 21-ére, 23-ára és 25-ére hirdették meg. Ezeken a napokon csak minden ötödik vonat közlekedik.

Forrás: independent.co.uk
Forrás: independent.co.uk
 

A tárgyaló felek nem tudtak megállapodni a munkahelyek biztonsága mellett a béremelés mértékében sem. A szakszervezet 7 százalékos béremelést követel a megélhetési költségek emelkedésének ellensúlyozására. Ezzel szemben a munkáltatók 3 százalékot ajánlanak.

A kormány szerint a túl magas bérkövetelések megnehezítik a növekvő infláció megállítását.

A vasutassztrájkhoz 24 órás munkabeszüntetéssel csatlakoznak a londoni metró alkalmazottai is, ami hatalmas fennakadást fog okozni a brit főváros közlekedésében.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk