hirdetés
hirdetés

Összeolvad az Air India és a Vistara

A Singapore Airlines (SIA) és a Tata Sons (Tata) megállapodásának értelmében a közös tulajdonukban lévő Vistara beolvad az Air India-ba, ezzel megalakul India vezető légitársasági csoportja. 

hirdetés

A Singapore Airlines 250 millió USD értékű befektetésével 25,1%-os részedést szerez az Air India csoportban. Az összeolvadás várhatóan 2024 márciusáig zárul le, a hatóságok jóváhagyása esetén. A Singapore Airlines és a Tata megállapodtak abban is, hogy további tőkeinjekciókat nyújtanak szükség esetén a 2022/23 és 2023/24 pénzügyi években a megnövekedett Air India működésének elősegítésére. A maximum további 615 millió USD értékű hozzájárulás az összeolvadás lezárását követően kerülhet kifizetésre a pénzügyi tervtől és más finanszírozási lehetőségektől függően.

India az egyik legdinamikusabban fejlődő ország és egyben a világ 3. legnagyobb légi piaca. A Singapore Airlines a tranzakcióval jelentősen megnöveli indiai jelenlétét és megerősíti a multi-hub stratégiát ezen a rendkívül nagy és gyorsan növekvő piacon. Az integráció eredményeként az Air India (beleértve a Vistara-t, az Air India Express-t és az AirAsia India-t) lesz egyetlen indiai légitársaság, amely hagyományos és fapados szolgáltatást is tud nyújtani a piaci igényeknek megfelelően.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk