hirdetés
hirdetés

Rárepül az Aeroflot át nem vett gépeire a Turkish Airlines

Kelendőek a gazdátlanná vált új generációs szélestörzsűek, a Turkish Airlines a hírek szerint az Aeroflot szankciók miatt át nem vett A350-eseire és gyártási slotjaira csapott le, de még a Lufthansa is kihasználhatja a lehetőséget - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A meglévő rendelésein felül hat Airbus A350-900-as vásárlásáról írt alá megállapodást a Turkish Airlines, derült ki a vállalat befektetők számára kiadott közléséből. Az ügyre rálátó források szerint a török légitársaság az Aeroflot szankciók miatt át nem vett gépeire, és ugyanezen okból felszabaduló gyártási slotjaira csapott le.

Fotó: Airbus
Fotó: Airbus


Korábban Carsten Spohr, a Lufthansa vezérigazgatója is érdekes üzleti lehetőségnek minősítette a más légitársaságok által visszamondott, rövid határidővel átvehető, új generációs szélestörzsű repülőgépek megvételét.

A Turkish Airlines hatgépes rendelését követően ez a lehetőség továbbra is nyitva áll a Lufthansa előtt, mert az Aeroflot 13, még át nem adott példányra rendelkezett megrendeléssel az A350-es típusból.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk