hirdetés
hirdetés

Ryanair: nem zár be, csak átalakít

Michael O'leary vezérigazgató szerint ez a jó hír, a rossz pedig az, hogy további útvonalakon ritkítják a járataikat. Ez a válasz a "hülye" extraprofitadóra - írja a vg.hu.

hirdetés

Nem zárja be a budapesti bázisát, nem vonul ki az országból, de a már megszüntetett nyolc ferihegyi útvonal után újabb hétnél vágja vissza járatait a Ryanair a téli időszakban - ezt a cég vezérigazgatója, Michael O'leary jelentette be keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

Hogy pontosan mely útvonalakon lép életbe a szűkítés és mikortól, azt nem tudta megmondani. Azt viszont igen, hogy a lépéssel Magyarországon 53-ról 45-re csökken a Ryanair útvonalainak száma. A vezérigazgató elmondta, hogy mintegy 4,5 millió utast szállítottak évente, a negatív fejleményekkel ez 4 millió alá esik. Ugyanakkor jövőre már 5 millió utast prognosztizálnak.

 

Michael O’Leary úgy fogalmazott, hogy a döntésük válasz a magyar kormány által bevezetett "hülye" extraprofitadóra, ami a légitársaságokat is érinti. Egy táblát is feltartott, amire azt írták: Kukába a veszteséges légitársaságok extraprofit-adójával!".

Szerinte ennek az lesz a következménye, hogy a drágább repülőjegyek miatt Magyarország kevésbé lesz vonzó a turistáknak, akik inkább a régiós repülőtereket vehetik majd igénybe.

Megerősítette, hogy az extraprofit-adót az utasokra hárítják. Arról is beszélt, hogy Ferihegyen bővítésre készültek, de ez az új adó miatt meghiúsult.

A vg.hu cikkét teljes terjedelmében ITT olvashatják.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk