hirdetés
hirdetés

Saját vakcinaútlevelet vezet be a Ryanair

A Ryanair utasai a légitársaság mobilalkalmazásán belül kezelhetik a PCR-tesztjeik eredményét, az oltási igazolásukat és az egyéb, járvánnyal kapcsolatos dokumentációt, amelyekre az Európán belüli utazáskor szükség lehet - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A fapados cég az AIRportalhoz eljuttatott közleményében azt írta, az oltási programok segítségével a nyári időszakban újra fellendülhet majd a forgalom, ezzel az újítással pedig igyekeznek zökkenőmentessé tenni az utazást. A Ryanair biztos abban, hogy az oltással együtt júniustól fokozatosan megszűnik majd a karanténkötelezettség, addig pedig a mobilalkalmazáson belül minden fontos adatot egy helyen kezelhetnek az ügyfelek, így könnyen bemutathatók az igazolások a repülőtéren.

Hasonló megoldást kínál az egyelőre tesztfázisban lévő IATA Travel Pass is, amelyről Alexandre de Juniac, a szervezet vezetője a héten tartott videokonferencián elmondta: nem vakcinaútlevélként kell tekinteni rá, hanem olyan alkalmazásként, amely együtt kezeli a járvánnyal kapcsolatos, utast érintő dokumentumokat.Az uniós országok vezetői elviekben megállapodtak arról, hogy közös vakcinaútlevelet dolgoznak ki, erről kiszivárgott egy jogszabálytervezet is. Olyan rendszer bevezetésén dolgoznak, amelyben az országok kölcsönösen elfogadják a másik fél által kiállított dokumentumot, legyen szó akár oltási igazolásról, akár PCR-teszteredményről.

A tervezetről az informátor azt mondta, hogy az Európai Unió egészségügyi hatósága által jóváhagyott termékek mellett az egyes országokban sürgősségi eljárás révén engedélyezett oltóanyagokat is elfogadnák, így a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V vakcinákat is. Ezt azt jelenti, hogy az ezekkel beoltott uniós állampolgárok is szabadon utazhatnának a közösségben.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk