hirdetés
hirdetés

Stabil emelkedés a repülőjegy-foglalásokban az USA-ban

Az oltási program előrehaladtával egyre többen vásárolnak repülőjegyet a nyárra az Egyesült Államokban, a repülőtereken az utasforgalom már csak 38 százalékkal marad el a 2019-es szinttől - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Reuters összeállítása szerint az USA legnagyobb légitársaságai arról számoltak be, hogy a nyári csúcsidőszak mellett már tavaszra is jelentősen nőtt az előfoglalás mértéke a belföldi járatokra.

Doug Parker, az American Airlines vezetője egy videókonferencián úgy fogalmazott, hogy jelentős keresletnövekedés első jeleit tapasztalták a napokban, Ted Christie, a fapados Spirit Airlines vezetője pedig szintén azt tapasztalta, hogy felgyorsult a kilábalás.

Az utasok repülőtéri ellenőrzését végző Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) azt jelentette, hogy múlt pénteken és vasárnap több mint 1,3 millió utast vizsgáltak át, amely a pandémia kitörése óta a legnagyobb forgalom, és csak mintegy 38 százalékkal marad el a 2019-es szinthez képest, noha januárban még 65 százalékos volt a lemaradás.

A foglalások beindulását a cégek vezetői egyértelműen annak tulajdonítják, hogy a járvány lassulni kezdett az Egyesült Államokban, ahol vasárnapig a lakosság 21 százaléka kapta már meg legalább az első adag védőoltását.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai