hirdetés
hirdetés

Színre lép Amelia, a Wizz Air új chatbotja

A Wizz Air bevezeti új, Amelia nevű, angol nyelvű chatbotját. A társaság új virtuális asszisztense információkat ad a járatokkal kapcsolatban, és általános utazási tudnivalókkal is szolgál - tájékoztatta lapunkat a társaság.

hirdetés

A Wizz Air új chatbotját az amerikai légi közlekedés egyik úttörője, Amelia Earhart inspirálta, aki a női pilóták közül elsőként repülte át egyedül az Atlanti-óceánt. A légitársaság így tiszteleg a repülés női szereplői előtt, hogy chatbotját egy ilyen legendáról nevezte el, ezzel is tovább erősítve elköteleződését egy egyenlőbb légi ipar mellett.

Fotó: californiamuseum.org
Fotó: californiamuseum.org


Amelia, a chatbot, örömmel válaszol számos olyan témában, mint például a COVID-19 járvány, a csomagok kezelése, a fizetési módok, a check-in, az önkéntes lemondás, a kisgyermekekkel való utazás, ülőhelyválasztás, stb. A virtuális asszisztens ingyenesen használható, és célja, hogy az utasok könnyen jussanak információhoz anélkül, hogy kapcsolatba kelljen lépniük a légitársasággal telefonon vagy e-mailen keresztül, mindezt a vállalat weboldalának átböngészése nélkül. Ezenfelül mostantól a Wizz Air kollégákkal folytatott chat is ingyenesen elérhető, amennyiben az ügyfeleknek olyan kérdéseik vannak, amelyekre Amelia még nem tud válaszolni.

A légifuvarozó várja a visszajelzéseket az új szolgáltatás kapcsán, mert a virtuális asszisztens a felhasználói  igények mentén képes fejlődni, tanulni. A chatbot jelenleg angol nyelven, korlátozott számú téma kapcsán érhető el, azonban a fokozatos bővítésnek és fejlesztésnek köszönhetően egyre több témát lesz képes lefedni, így segítve a cég honlapjának látogatóit.

A virtuális asszisztens mellett ezentúl az új „live chatet” biztosító ügyfélszolgálati kollégák is elérhetők a WIZZ járataival, és a szolgáltatásokkal kapcsolatos valamennyi kérdéssel kapcsolatban, amennyiben a chaten keresztül intézett foglalásmódosítások pénzügyi tranzakciót nem igényelnek.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai