hirdetés
hirdetés

Sztrájkba léphet szerdán a Lufthansa földi személyzete

A Verdi szakszervezet figyelmeztető munkabeszüntetésre hívta a Lufthansa földi kiszolgáló személyzetét, szerdán hajnali 3 óra 45-től csütörtök reggel 6 óráig számos német repülőtéren. A légitársaság járattörlésekre és késésekre figyelmeztet - írja az AIRportal.

hirdetés

A Verdi (Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft) szakszervezet a Németországban foglalkoztatott mintegy 20 ezer földi alkalmazottat érintő, folyamatban lévő kollektív tárgyalásokkal összefüggésben hirdetett meg egynapos figyelmeztető sztrájkot július 27-re.

A figyelmeztető sztrájk a tervek szerint szerdán hajnali 3 óra 45-kor kezdődne és csütörtök reggel 6 óráig tartana Frankfurt, Düsseldorf, Köln, Hamburg, München, Berlin, Bréma, Hannover, Stuttgart és Köln repülőterein.

Fotó: Depostphotos
Fotó: Depostphotos


A figyelmeztető sztrájkok a német szakszervezetek tárgyalási taktikájának gyakorta alkalmazott eszközei, és jellemzően néhány órától egy-két napig tartanak. A most meghirdetett munkabeszüntetésre olyan időszakban kerül sor, amikor nem csak a németországi, de más repülőtereken is fennakadások vannak a földi szolgáltatásokban, és hosszú sorok alakulnak ki a biztonsági ellenőrzéseknél.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk