hirdetés
hirdetés

Sztrájkra készülnek a Lufthansa-pilóták

A német légitársaság pilótái egyetértenek a szakszervezet sztrájkfelhívásával, miután megrekedtek a tárgyalások az eddigi hat fordulót követően.

hirdetés

A Vereinigung Cockpit (VC) vasárnapi szavazásán a Lufthansa pilótáinak 97,6 százaléka támogatta a szakszervezet béremelésre vonatkozó kezdeményezését, amelyet első körben tárgyalásos úton, ha pedig ez nem vezet eredményre, munkabeszüntetéssel érnének el, számol be a nem éppen derülátó eseményről az airPortál.hu szakmai site az aero.de híre nyomán.

 

Az aero.de híre szerint a Lufthansa Cargo pilótái még magasabb, 99,3 százalékos arányban biztosították támogatásukról az ügyet. A szavazásban a pilóták több mint 93 százaléka vett részt.

 A pilóták 5,5 százalékos béremelést követelnek az idei évre, majd ezt követően automatikusan inflációs mértékű emelést kérnek. A követelések között szerepel még, hogy a Lufthansa-csoport légitársaságainál a vállalat egységes bérstruktúrát alakítson ki a pilótáknak, amely az alacsony költségek mellett üzemelő leánycégekre, például a Eurowingsre is vonatkozik.

A pilóták kifogásolják azt is, hogy a Lufthansa-csoport egy külön légi üzemeltetői engedéllyel rendelkező, alacsonyabb költségek mellett működő, de az anyacég márkanave alatt repülő légitársaságot alapított, amelyhez útvonalakat szerveztek ki. A “Cityline 2” légitársaságnál dolgozó pilótákra viszont nem vonatkozik a Lufthansa kollektív szerződése.

A sztrájkra akár már most, a nyári vagy a szeptemberi forgalmas időszakban sor kerülhet.

A teljes hír megtalálható: ITT

 

(forrás: aero.de / airPortal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk