hirdetés
hirdetés

Tangerbe és Boa Vistába indít új járatot a TAP

Az elmúlt tíz évben megháromszoroszta afrikai járatainak számát a portugál légitársaság. 

hirdetés

A TAP Portugal az idei októbertől hetente 71 járatot indít a kontinensre, ahol új desztinációként elérhetővé válik a légitársasággal Marokkóban Tanger, a Zöldi-foki szigeteken pedig Boa Vista. Így a TAP afrikai célállomásainak száma 15-re emelkedik. A kontinensre szállított utasok száma is folyamatosan nő: a tavalyi évben 675 ezren utaztak a légitársasággal.

Tanger a harmadik város Marokkóban Marrakesh és Casablanca után, ahova a TAP indít járatokat. Casablancába növeli járatainak sűrűségét a légitársaság. A Zöld-foki szigeteken számos kedvelt üdülőhely érhető el a portugál légitársasággal: Sal, Praia és Sao Vincente, ezek sorához csatlakozik ősztől Boa Vista is. Utóbbiba heti két alkalommal indulnak a TAP járatai, ezzel összesen 15 (főszezonban heti 17) járat köti össze hetente a két országot. Angola után a Zöld-foki szigetek a TAP Portugal legnépszerűbb afrikai célpontja.

A társaság afrikai útvonalai az idei évben is jól teljesítenek: az első negyedévben összesen 2,5%-os forgalomnövekedést értek el, a kihasználtság 2,6 százalékponttal 72,5%-ra nőtt.

Kelet-Európában is bővít a TAP

Kelet-Európába a tavalyi 33-hoz képest az idei nyáron hetente összesen 39 járatot indít a TAP Portugal. Júniustól megduplázza, heti hatra emeli Lisszabon és Bukarest között közlekedő járatainak számát. Prágában is sűríti járatait: a korábbi hét helyett kilencszer repül hetente. Budapestre heti nyolc alkalomal indulnak járatai, és Moszkva, Varsó és Zágráb is elérhető a légitársasággal. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk