hirdetés
hirdetés

Tíz légitársaság azonnali hatállyal felfüggesztette ukrajnai járatait

Ukrajna infrastrukturális minisztere leszögezte, hogy az ország légtere továbbra is nyitva marad, annak ellenére, hogy tíz légitársaság fefüggesztette vagy módosította menetrend szerinti járatait a növekvő feszültség miatt.

hirdetés

"Számos külföldi légitársaság jelenlegi járattörlését kizárólag a helyzetről szóló információk súlyosbodása diktálja, nem pedig a repülésbiztonságban bekövetkezett valós változások", mondta Olekszandr Kubrakov egy sajtótájékoztatón az euronews.com tudósításában.

Hozzátette, hogy "az állam dolgozik a törölt járatok pótlásán", így a Ukraine International Airlines már megkezdte a jegyértékesítést és növelte a repülőgépek kapacitását a Kijevből Münchenbe és Genfbe közlekedő további járatokon - írja a BBC.

Több nagy európai légitársaság bejelentette, hogy biztonsági aggályok miatt felfüggeszti vagy csökkenti az Ukrajnába irányuló járatokat.

 

A német Lufthansa hétfőtől leállítja az Ukrajnába irányuló járatait, csatlakozva a holland KLM légitársasághoz, amely már felfüggesztette járatait. A cég egyelőre február végéig függeszti fel kijevi és odesszai járatait.

A vállalatcsoport - amelyhez a névadó Lufthansa mellett az Eurowings, az osztrák Austrian Airlines, a svájci Swiss és Edelweiss Air légitársaság, valamint a belga Brussels Airlines tartozik - indoklásként kiemelte, hogy az utasok és a személyzet biztonsága mindig elsőbbséget élvez. Az Ukrajna nyugati részén fekvő Lembergbe (Lviv) közlekedő járatok menetrendjében egyelőre nincs változás.

Az Air France szintén hétfőn jelentette be, hogy kedden felfüggeszti a Kijevbe tervezett járatait, de megjegyezte, a lépés "elővigyázatossági intézkedés", és "rendszeresen újraértékeli a helyzetet".

(forrás: BBC / Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk