hirdetés
hirdetés

Tömeges késésekre, járattörlésekre készülnek az európai repterek

A földi kiszolgáló személyzet alacsony létszáma miatt a legtöbb európai repülőtér a közelmúltban Amszterdamban tapasztalt esetek gyakoribbá válásával, azaz egyre több késő vagy törölt járattal számol - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

Az Európai Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI Europe) és a Repülőtéri Szolgáltatók Szövetsége (ASA) közös közleményben hívta fel a figyelmet a problémára. A repülőterek az ACI állítása szerint közel sem kaptak annyi állami támogatást, mint a légitársaságok, azt is későn, ezért nagyon sok embert kellett elbocsátani a földi kiszolgálók körében is.

A problémát tovább tetézi, hogy ezen álláshelyekre nagyon nehéz embert találni. Kimutatások szerint a koronavírus-járvány is súlyosbította helyzeten, mivel a pandémia után a csúcsidőszakokban sokkal többen utaznak, mint azon kívül. Ezt a mértékű változást azonban a mostani munkaerőhiánnyal nem lehet kezelni.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


Az ACI saját felmérése szerint a munkaerőhiány miatt a repülőtéri vezetők 66 százaléka számít egyre nagyobb késésekre, 16 százalékuk pedig még több járat törlésére a nyári csúcsidőszakban.

A járatok menetrendjének módosítására 15 százalékuk készül, de nagyon sokan, 35 százaléknyian úgy gondolják, hogy ez a helyzet a nyári csúcsidőszak után is hátráltatni fogja a működést.

A repülőterek ismét kérték a légitársaságokat, hogy a menetrend módosításával, járatok törlésével segítsenek nekik a helyzet kezelésében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk