hirdetés
hirdetés

További megtakarítások az Alitaliánál

A súlyos anyagi gondokkal küszködő olasz Alitaliánál újabb takarékossági csomagot dolgoztak ki, amelynek fontos eleme a dolgozókkal kötendő szolidaritási megállapodás, illetve a vezetők javadalmazásának a csökkentése.

hirdetés

A La Repubblica című lap vasárnapi beszámolója szerint a szolidaritási megállapodás azt jelenti, hogy a dolgozók lemondanak bérük egy részéről, hogy ezzel pontosan még meg nem nevezett számú munkahelyet megmentsenek.
A vállalatvezetés célja a bajba jutott cég terheinek minél szélesebb körben történő megosztása, ezért a menedzserek javadalmazását 10 százalékkal csökkentik, a vezérigazgató 20 százalékkal kap kevesebbet. Emellett korlátozzák a dolgozók ingyenes utazását az Alitalia járatain, és részben fizetniük kell a szolgálati mobiltelefon használatáért.
Az eddigieken felül mintegy 21 millió euró további megtakarítást vár az intézkedésektől a nemrégiben kinevezett vezérigazgató, Del Torchio, aki az Audihoz tartozó Ducatitól érkezett az Alitaliához és aki várhatóan az elkövetkező hetekben mutatja be a társaság szanálási tervét.
Az Alitalia tartozása egymilliárd euró, az első negyedvében 157 millió euró volt a vesztesége, 26 millióval több, mint egy évvel korábban.
A vállalat 2008-végén került a CAI olasz befektetői csoport tulajdonába valamivel több mint egymilliárd euróért, majd 2009 januárjában az Air France-KLM megvásárolta a cég 25 százalékos részvénypakettjét.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk