hirdetés
hirdetés

Turisztikai és diplomáciai siker az új Budapest-Toronto járat

A Star Alliance légitársasági szövetség tagja, az Air Canada Rouge járata 2016 júniusától heti háromszor közlekedik Toronto és Budapest között a nyári időszakban, ezáltal Budapest elérhetővé válik az Air Canada észak-amerikai hálózatán keresztül is. A járatindítás jelentősen hozzájárul az amerikai és kanadai beutazó forgalmunk bővüléséhez mind a szabadidős, mind pedig az üzleti turisztikai szegmensben. 

hirdetés

A Budapest Airport 2015 szeptemberi bejelentése szerint 2016. június 10-én érkezik meg Budapestre az első Air Canada Rouge járat a kanadai Torontóból. A Boeing 767-300ER típusú repülőgépen 24 business osztályú és 256 turista osztályú férőhelyet kínálnak az utasoknak. Az új járat szabadidős és üzleti turisztikai igényeket is kiszolgál, hiszen Torontóban él a legnagyobb magyar származású lakosság Kanadában és az üzleti kapcsolatok is dinamikusan fejlődnek.

Az Air Transat kanadai légitársaság Toronto-Montreal-Budapest menetrendszerű járata már idén június óta közlekedik. Az Air Canada jövő évben induló járatával így már két légitársaság is közvetlen összeköttetést biztosít hazánk és az észak-amerikai kontinens között.

„Minden egyes járatnyitás turisztikai és diplomáciai siker is egyben, ezért a turisztikai szakma és a politikai döntéshozók együttes fellépése szükséges egy-egy új légi összeköttetés beindításához. A Budapest Airporttal, a szakmai szervezetekkel és a diplomáciai testületekkel összefogva további erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy biztosítsuk a járatok megfelelő kihasználtságát és ösztönözzük további, menetrendszerinti járatok indítását” – fogalmazott dr. Faragó Péter, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese hozzátette: „A közvetlen légi járatok és Magyarország mint turisztikai célpont népszerűsítése érdekében a Magyar Turizmus Zrt. aktív marketingtevékenységet fejt ki észak-amerikai külképviseletén keresztül a kanadai piacon is. Az online kampányok, szakmai roadshow-k, az utazási ügynökségekkel folytatott tárgyalások, a kiállítási részvételek, a hazánkat bemutató tanulmányutak és prezentációk mind azt a célt szolgálják, hogy tovább növeljük az észak-amerikai kontinensről Magyarországra látogató vendégek számát.”

Az Észak-Amerikai piac jelentősége hazánk turizmusában vitathatatlan: a KSH adatai szerint 2014-ben a Kanadából és az USA-ból érkezett vendégek összesen közel
666 ezer vendégéjszakát töltöttek el a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken. Ez Kanada esetében közel 11%-os, az Egyesült Államok esetében pedig mintegy 13%-os növekedést jelent az előző évhez képest. A kedvező tendencia idén is folytatódott: az év első hét hónapjában 11%-kal nőtt a kanadai vendégek és 17%-kal az USA-ból érkező vendégek száma hazánk kereskedelmi szálláshelyein.

Az előrejelzések is biztatóak, 2019-ig évente átlagosan 5,0%-kal nő az amerikaiak Észak-Amerikán kívüli utazásainak száma, Európa iránt nem lankad az érdeklődés, a Magyarországot is magába foglaló Közép- és Kelet-Európa iránt pedig fokozottan nő.

A hagyományos városlátogató turisták mellett Budapest a MICE piacon és a trendi dunai hajóutak megállóhelyeként is meghatározó. Hivatásturisztikai kínálatunkra elsősorban a jó ár-érték aránynak, a gazdag kulturális kínálatnak, a helyi rendezvényszervezők hozzáértésének és a közvetlen járatoknak köszönhetően várhatóan tovább nő a kereslet. A dunai hajóutakra évente sok százezer észak-amerikai látogat el, elsősorban az idősebb korosztályból. Budapest kiemelt helyszíne a folyami hajóutaknak, a kirándulóhajók a város szívében kötnek ki. Fontos törekvés, hogy a nagyszámú látogató részére több elő- és utótúrát kínáljunk Budapesten, vidéki programokkal kiegészítve. A Magyarországra látogató észak-amerikaiak költése magas, jellemzően négy-öt csillagos szállodákban laknak, jelentős kultúrafogyasztók, keresik a gasztronómiai élményeket és élénken érdeklődnek a vallási, elsősorban zsidó emlékhelyek, valamint fürdőkultúránk iránt is.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk