hirdetés
hirdetés

Új célállomások és több járat a bécsi reptérről

A 2019-es szint közel 90 százalékára emelkedik a célállomások kínálata a bécsi repülőtérről -

hirdetés

„A téli menetrend óvatosan optimista: bővül a Bécsből induló úti célok kínálata. Ezen a télen a válság előtt elérhető úti célok mintegy 90%-a ismét közvetlenül megközelíthető, beleértve olyan új úti célokat  is,  mint  Cancún,  Abu  Dhabi,  Akaba,  Banja  Luka  és  a  finnországi  Lappeenranta.  A légitársaságok  tervei  és  bejelentései  reményt  adnak  nekünk  2022-re  is:  az  utasszámok jelentős  visszaállására  számítunk  a  a nyári  menetrend  2022  tavaszán  történő indulásával" - mondta Julian Jäger, a Flughafen Wien AG igazgatótanácsának tagja. 


Az úti célok kínálata közel a válság előtti szintre áll vissza
Jelenleg 150 célállomásra indulnak közvetlen járatok Bécsből, ami azt jelenti, hogy a bécsi repülőtér már a válság előtti kínálat közel 90%-át  lefedi.  Összehasonlításul:  a  2019-es  téli menetrendben  172  célállomás  szerepelt.  A  mexikói  Cancúnnal  összesen  7  transzatlanti célállomás érhető el, Európán belül pedig 84 nyugat-európai és 41 kelet-európai célállomással összesen 125 célállomás kiszolgálására nyílik lehetőség.


Az Austrian Airlines 2006 óta először repül újra Cancúnba
Október végére három népszerű távolsági célállomás lesz elérhető az osztrák légitársasággal: 15 év szünet után újra indulnak járatok a mexikói Cancúnba, és az előző télhez hasonlóan a Maldív-szigetekre, valamint az Indiai-óceánon fekvő Mauritiusra is. A kanadai Montreálba és az amerikai Chicagóba, New Yorkba és Washingtonba közlekedő távolsági járatok egész évben elérhetőek az utasok számára.


A Wizz Air számos régi úti célt és négy újat is felvesz a járathálózatba  
Az év fordulóján Marrákes (MA), Ammán (JO), Akaba (JO) és Sharm-el-Sheikh (EG) is bekerül a  Wizz  Air  Bécsből  induló  repülési  programjába.  Ezen  túlmenően  a  légitársaság  a  téli menetrendben ismét kiszolgálja az Eindhoven (NL), Harkiv (UA), Kutaiszi (GE) és Las Palmas (ES)  járatokat.  Növelni  fogják  a  Tel-Avivba  (IL),  Kölnbe  (DE),  Bariba  (IT),  Tenerifére  (ES), Tuzlába (BA) és Várnába (BG) irányuló, meglévő járatsűrűséget.

A Ryanair kilenc új célállomást szolgál ki, és növeli a meglévő járatsűrűséget.
Marseille  (FR),  Gdansk  (PL),  Agadir  (MA),  Lappeenranta  (FI),  Pisa  (IT),  Banja  Luka  (BA), Kosice (SK), Zaragoza (ES) és Amman (JO) lesznek a Ryanair új járatai, a járatsűrűség pedig Stockholm (SE), Brüsszel (BE), Bologna és Nápoly (IT), Kijev (UA), Riga (LV), Tenerife (ES) és Billund (DK) irányában nő.


Számos légitársaság indít ismét Bécsből járatokat
Októbertől az Air Serbia ismét repül Kraljevóba (RS), a Transavia France Párizs-Orlyra (FR), novembertől a Volotea ismét  indul  Nantes-ba  (FR),  a  Jet2.com  pedig  néhány  karácsonyi járatot  kínál  Manchesterből,  Birminghamből,  Newcastle-ből  és  Leeds Bradfordból (GB) Bécsbe. Ezen kívül a Pegasus Airlines Ankarába (TR), a Rossiya for Aeroflot Szentpétervárra (RU),  az  Air  Cairo  Hurghadába  (EG)  és  a  Corendon  Airlines  Hurghadába  (EG),  Izmirbe  és Antalyába (TR) repül a tél folyamán. A Sunexpress ugyancsak növeli a meglévő járatainak számát Antalyába (TR), a British Airways és az Air France pedig akár napi háromszorosára növeli a London-Heathrow (GB), illetve a Párizs-CDG (FR) járatokat.


Az alábbi légitársaságok télen is képviseltetik magukat Bécsben

2021 nyarától az Etihad Airways újként képviselteti magát a bécsi repülőtéren, és a téli hónapokban az Abu Dhabi (AE) és Bécs közötti járatokat is kiszolgálja. Az Air Canada ismét egész évben repül Torontóba (CA), és a SAUDIA Dzsiddába (SA) irányuló járata is megmarad a  tél  folyamán.  Az  Ethiopian  Airlines  még  növeli  is  a  Bécs  és  Addisz-Abeba  (ET)  közötti járatainak sűrűségét.


A pihentető nyaralás érdekében fontos a beutazási és visszautazási szabályok betartása
Számos  ország,  például  az  USA,  már  bejelentette  a  beutazási  szabályok  enyhítését,  de világszerte vannak egyedi szabályozások érvényben: aki  megfelelően  felkészült,  az mindenesetre nyugodtan utazhat. A bécsi repülőtér azt ajánlja az utazóknak, hogy az utazás megkezdése előtt tájékozódjanak azoknál a légitársaságoknál, amelyeknél a repülőjegyet lefoglalták, illetve az utazásszervezőnél az adott célországba való beutazáshoz szükséges nyomtatványokról és a beutazási követelményekről.  

A hatályos utazási szabályok az osztrák külügyminisztérium honlapján a következő címen
találhatók meg: www.bmeia.gv.at/reise-services/laender.

A légitársaságok is részletes tájékoztatást nyújtanak ehhez a honlapjukon.  

Az  Ausztriába  való  beutazással  kapcsolatos  információk  az  Egészségügyi  Minisztérium
(https://www.sozialministerium.at/Informationen-zum-Coronavirus/Coronavirus---Haeufig-
gestellte-Fragen/FAQ-Einreise-nach-Oesterreich.html) és az Österreich Werbung)
(https://www.austria.info/de/service-und-fakten/coronavirus-situation-in-oesterreich/einreise-
nach-oesterreich) honlapjain találhatók.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk