hirdetés
hirdetés

Budapestet is érintik az új luxushajóutak

Bár egyre népszerűbbek a folyami hajóutak, hat éve nem indult új hajóstársaság a növekvő igények kielégítésére. A luxusutazásokra specializálódott Emerald Waterways idén startol, ráadásul vadonatúj hajókkal indítja szolgáltatásait.

hirdetés

Az első, Emerald Sky névre keresztelt hajót  március végén a hollandiai Lobith hajógyárban bocsátották vízre, ezt néhány napja követte az Emerald Star. Jövőre újabb két hajót adnak át: és az Emerelad Sun és Emerald Dawn forgalomba állásával válik teljessé a flotta.

Forrás: us.emeraldwaterways.com
Forrás: us.emeraldwaterways.com


Az idén átadott hajók az Emerald Waterways szerint új korszakot jelentenek a folyami hajózásban. A Rajnán, Majnán és Dunán közlekedő hajókon ugyanis a hagyományos kabinok mellett luxuslakosztályokat is találni – arról nem is beszélve, hogy az uszodától a napozóteraszon át a moziig és fitneszteremig egy sor szolgáltatás várja az utasokat. A legnagyobb, 100 négyzetméteres lakosztályban például nappalit, hálószobaát és külön gardróbot is találni, de van olyan, Panorama Balkony Suite névre keresztelt szoba is, amelyet hatalmas, teakfával borított saját terasszal kínálnak.

Panorama Balkony Suite (Forrás: us.emeraldwaterways.com)
Panorama Balkony Suite (Forrás: us.emeraldwaterways.com)


Az Emerald hajókon több étterem várja a vendégeket, akik – ha kedvük tartja – saját barbecue partit is rendezhetnek a fedélzet erre kijelölt részén. A fedélzeten kávézókat, napozóteraszokat és esti műsorokat is rendeznek a többnyire tengerentúlról érkező vendégeknek. A 8-15 napos utak többsége érinti Budapestet. A legrövidebb hajóút Nürnbergtől Budapestig, a leghosszabb Amszterdamtól Budapestig tart.

A speciális túrák között már most foglalhatók az Európai Karácsonyi Vásárok elnevezésű – amely többek közt a pesti belváros hagyományos karácsonyi vásárát is magában foglalja. A Star Ships néven indított hajótúrák közül a 14 éjszakás hajókázás 2.255 dollárba kerül személyenként, kétágyas kabinban. Ebben az árban szokás szerint minden fedélzeti szolgáltatás, étel-ital, programok és reptéri transzfer is benne foglaltatik. Érdekesség, hogy a tengeri hajóutakkal ellentétben nem kell külön fizetni a személyzeti borravalót – ez is része az árnak.

Az Emerald Waterways a luxus hajóutak specialistájának, a Scenic Cruises-nek a leányvállalata.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk