hirdetés
hirdetés

Új vasúti transzfer Amszterdam és Brüsszel között

A Holland Királyi Légitársaság és a Thalys együttműködésének köszönhetően új vasúti transzfer járatok érhetők el Amszterdam és Brüsszel között, így a KLM-nek naponta eggyel kevesebb légi járatot kell a két város között üzemeltetnie.

 

hirdetés

Az együttműködés célja, hogy minél többen vasúton közlekedjenek a két város viszonylatában, mivel Amszterdam és Brüsszel között szinte minden KLM-utas a schipholi repülőtéren járatot vált.

A KLM a járvány előtt opcióként már elérhetővé tette Brüsszel és Amszterdam között a gyorsvasúti alternatívát, ezzel akkor az utasok 20-25 százaléka élt. A most bejelentett lépésekkel az ő kiszolgálásukat igyekszik a két társaság javítani.

 

Az utazási élmény nagyon hasonló lesz ahhoz, amit a holland légitársaság utasai megszoktak: a honlapon mindkét járatra el lehet végezni az utasfelvételt, ugyanolyan beszállókártyát kapnak, és a járatokkal kapcsolatos információkról is a megszokott formában értesülhetnek.

A mostani próbaidőszak október 29-ig, vagyis a téli menetrendváltásig tart és a korábbinál szélesebb választék áll az utasok rendelkezésére. A Thalys gyorsvasúton mostantól minden nap egy délutáni járatpár érhető el, ezek menetideje mintegy másfél óra. A tapasztalatok fényében a jövőben még több vasúti járat menetrendbe állítása várható nem csak Brüsszel, de több európai nagyváros felé is.

A gyorsvasúttal korábban létrejött együttműködésben ez az első fontos és konkrét lépés. Ugyanakkor a KLM, a holland infrastruktúráért felelős minisztérium, a schipholi repülőtér, a ProRail, valamint a holland állami vasúttársaság között 2020-ban létrejött megállapodás végrehajtásának fontos része is. Ennek az akciótervnek az a célja, hogy a gyorsvasút reális alternatívát kínáljon a 700 kilométernél rövidebb légi járatokkal szemben.

Boet Kreiken, a holland légitársaság utasélményért felelős alelnöke azt mondta, az új termék az első megvalósuló elképzelés az akciótervből, a partnerekkel együtt azon dolgoznak, hogy gondtalan utazásban lehessen része az ügyfeleknek.

 

 
(forrás: KLM – Holland Királyi Légitársaság)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk