hirdetés
hirdetés

Utazási káosz az omikron miatt

Káoszt okozott a légiközlekedésben a koronavírus omikron variánsának gyors terjedése az Egyesült Államokban. Csak a hétfői napon mintegy 700 járatot töröltek, mivel a vírus miatt nincs sem elég pilóta, sem elég légiutaskísérő, adja hírül az euronews.com portál.

hirdetés

"Az egyik nagy légitársaság, a Delta vezérigazgatója, Ed Bastian arra kérte a járványvédelmi központot, hogy csökkentsék a covid utáni karanténkötelezettség időtartamát, mert szerinte így lehetetlen üzemeltetni egy légitársaságot", mondta a euronews tudósítójának Simon Calder utazási szakértő.

Személyzeti problémák Európában jelenleg nincsenek - járatokat főleg Franciaország és Németország törölt az Egyesült Királyság felé.

"Ha megnézzük például a délkelet-franciaországi Grenoble kis repterét, egy napja körülbelül 1000 embernek kellett volna az Egyesült Királyságból érkeznie, hogy megkezdje síszünidejét. De nem jött senki, mert az összes járatot törölték" - tette hozzá a szakértő, aki attól tart, a turistákra és az utazási cégekre is nehéz időszak vár a omikron variáns terjedése, és az emiatt bekövetkező járattörlések miatt.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk