hirdetés
hirdetés

Wizz Air-elvárás a nyárra: magas utasforgalom, jelentős árbevétel

Mint ezzel kapcsolatban megállapították, nettó nyereségük a 2023-2024-es üzleti évben 350 és 450 millió euró között alakulhat az előző évi 535 millió eurós veszteséget követően, tudható meg a napi.hu oldaláról a Reuters cikke alapján.

hirdetés

Éves jelentésük szerint a cég vesztesége a rekordokat döntő bevételek és utasforgalom miatt a 2021/2022-es 642,5 millióról csökkent tavaly. A bevétel 134 százalékkal, 3,896 milliárd euróra emelkedett az idén március 31-én zárult időszakban, az utasforgalom pedig 88 százalékkal 51,072 millióra nőtt.

A kamatok, adófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) 134,3 millió eurót ért el a bázisidőszak 23,3 millió eurós veszteségéhez képest. A légitársaság 1,529 milliárd eurós szabad készpénzállománnyal zárta pénzügyi évét.

 

Varadi József vezérigazgató elmondta, hogy a légitársaság jobban felkészült erre a nyárra, amely az európai légitársaságok számára amúgy is a legjövedelmezőbb időszak. "Lényegében százmilliókat fektettünk be annak érdekében, hogy működési modellünket sokkal ellenállóbbá tegyük", mondta el egy interjúban.

Ez konkrétan azt jelentheti, hogy több tartalék repülőgép, pótalkatrész, pilóta és légiutas-kísérő áll rendelkezésre.

A Wizz Air ezen a nyáron egyébként komoly számú foglalásokkal és ennek megfelelően magasabb viteldíjakkal kalkulál, összhangban a versenytársak által is diktált trendekkel.

Hacsak a háború nem tesz keresztbe, és a turisták nem fordítanak hátat, teszi hozzá a portál.

A jövő évi eredménycélok akkor teljesülhetnek, ha nem történnek kedvezőtlen változások a külső környezetben. Példaként a háború további negatív hatásait és szállítási késedelmeket hozták fel.

A fapados légitársaság a tavalyi és az idei évi nettó nyereség között várható mintegy 900-1000 millió eurós éves szintű javulását a turizmus felfutásával és az üzemanyagárak visszaesésével indokolta.

A Reuters szerint a világjárványt követő időszakban a budapesti székhelyű diszkont légitársaság pénzügyi eredményeit tekintve elmaradt a nagy rivális Ryanairtől.

(forrás: Reuters / napi.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk