hirdetés
hirdetés

Zöld lámpa a Gellért-hegyi Siklónak

Új építési engedélyt szerzett, a korábbi, 2022. február 1-ig érvényes építési engedély mellé a Gellérthegyi Sikló Kft. a Gellért-hegyi sikló megvalósítására.

hirdetés

A Budapest Főváros Kormányhivatala által kiadott újabb, azaz második engedély kézhez vételével újabb akadály hárult el a beruházás megkezdése elől. A jelenlegi tervek szerint az utazóközönség 2023 második felében veheti használatba az új siklót.

 

Az új építési engedély birtokában tovább folytatódhat az építési munkálatok előkészítése. A terület birtokba vételét követően kezdődhetnek a tereprendezési munkálatok és a régészeti feltárások, majd ezután a tényleges kivitelezés, amelyre a jelenlegi ütemezési tervek szerint 13 hónap áll majd rendelkezésre. Ennek megfelelően, a jelenlegi tervek szerint 2023 második felére készülhet el a beruházás.

A Gellért-hegyi sikló egy 300 méteres, kötött pályán haladó, több kocsiból álló elektromos hajtású közlekedési eszköz lesz, amely 72 másodperc alatt teszi meg az utat a Gellért-hegy lábától a tetejére tervezett kilátóig. A beruházás célja kettős: elsődlegesen a környezetszennyező turistabuszforgalom kiváltását hivatott megoldani – jelentősen mérsékelve a káros anyagok légkörbe juttatását. Másrészt a beruházás nem titkolt célja, hogy Budapest turisztikai kínálatát is egy új, izgalmas attrakcióval gazdagítsa.

„A Gellért-hegyi sikló megvalósítására eddig is hatályos építési engedéllyel rendelkeztünk. Azonban a Budavári Önkormányzat kezdeményezésére, egyetértésben a Fővárosi Önkormányzattal, több olyan módosítást hajtottunk végre a projekt műszaki tartalmában, amelyek együttesen még inkább környezetkímélő módon teszik lehetővé a beruházás valóra váltását. Célunk, hogy az új építési engedély birtokában a Gellért-hegyi sikló oly módon valósuljon meg, ami az első kerületben élők, az újbudaiak, a fővárosiak, valamint a hazai és külföldi turisták számára egyaránt értéket jelent majd”, mondta el Walton Imre, a beruházást jegyző Gellérthegyi SIKLÓ Kft. ügyvezetője.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk