hirdetés
hirdetés

2022: osztrák utazási trendek

Egy friss felmérésből kiderül, a járvány ellenére is sokan terveznek utazást 2022-ben az Ausztriában élők közül.  Elsősorban vízpartokat keresnek majd fel, második helyen szerepelnek a városlátogatások.

hirdetés

A Corps Touristique Austria (CTA) által 1600 fős mintán végzett reprezentatív felmérés eredménye alapján idén az osztrákok 83 százaléka tervez utazást. A tavaly hasonló kutatás alkalmával még „csak” 78 százalékos volt ugyanez az érték, derült ki az osztrákok idei utazási terveiről készült online felmérés sajtóbemutatóján.

pixabay.com
pixabay.com
 

A felmérésben részt vett válaszadók kétharmada külföldön tervezi 2022-es nyaralását, ahol elsősorban vízpartot és strandolást keresnek, ez a legfőbb motiváció, illetve a kikapcsolódás és „mindennapi stressz elfelejtése”, olvasható a jelentésben. Ezt követi sorrendben a városlátogatás, amely motivációt a válaszadók közel fele adta meg, olvasható a good-deal.at szakmai portálra kikerült beszámolóban.

Kedvelt úticélok, elsősorban gépkocsival

Az idei sláger-desztinációnak hagyományosan Olaszország, Horvátország, Németország és Spanyolország ígérkezik. A repülős utak népszerűsége valamelyest csökken, továbbra is a legnépszerűbb közlekedési eszköz a saját gépkocsi.

Akik idén nem terveznek különösebb utazást, nyaralást, azok közül 41 százalékuk válaszolt úgy, hogy ennek oka a járványhelyzet, illetve a fertőzéstől való félelem. A pénzügyi nehézségeket mindössze 15 százalékuk említette, mint az utazás elnapolásának okát.

Mennyit szánnak pihenésre?

Az idei nyaralásra szánt büdzsé átlagosan tovább nő, a tavalyi 2760 euró helyett a legtöbben már 3000 ezer eurós keretet  jelöltek meg, mint az idei főutazásra szánt összeg. Az osztrák utazók körében a legnépszerűbb szállásformák továbbra is a nyaralóházak, apartmanok, illetve a 4 csillagos szállodák. A legtöbben online tervezik a foglalást, a biztonságra és a rugalmas lemondási kondíciók elérése miatt az utazási irodák szerepének felértékelődése várható.

Sokan indulnak majd az utószezonban

Érdekesség, hogy a főszabadságok ideje egyre inkább a nyár végére és az ősz elejére tolódik: a megkérdezett osztrákok többsége idén augusztusban és szeptemberben tervezi kivenni a hosszabb szabadságát - olvasható a CTA idei felmérésében.

További információ ITT és ITT. 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk