hirdetés
hirdetés

63 képviselő támogatja az alacsonyabb szállodai áfát

Öt százalékra csökkentenék a jelenlegi 20%-os szállodai áfaszintet Nagy-Britanniában, a kezdeményezést 63 parlamenti képviselő is támogatja.

hirdetés

A javaslat szerint nemcsak a szállodai áfát, hanem a turisztikai látványosságnál fizetendő belépők áfáját is 5%-ra csökkentenék. Az intézkedés célja, hogy növelje a brit turizmus versenyképességét. A Brit Szállodaszövetség szerint az áfacsökkentés 120 ezer új munkahelyet és 4 milliárd font extrabevételt jelentene a brit gazdaság számára.

Először értelemszerűen visszaesnének a költségvetés bevételei, de egy parlamenti cikluson belül helyreállna az eredeti bevétel szint a Brit Szállodaszövetség számításai szerint. A szakmai szervezet szerint egy ilyen adócsökkentéshez nem kell az Unió jóváhagyása sem, mivel több uniós ország, köztük Írország már korábban csökkentette a szálláshelyáfát. A kezdeményezést a The Sun napilapban nyilvános kampány is kísérte.

A minap az is napvilágra került, hogy miközben London turizmusa szárnyal, a brit vidék turisztikai mutatói folyamatosan gyengülnek, a javasolt intézkedés célja elsősorban a brit vidéki turizmus fellendítése lenne. Az alacsonyabb áfaszint a brit belföldi turizmus fellendítésében is közrejátszhatna, hiszen jelenleg sokkal jobban megéri a briteknek külföldön nyaralni, mint otthon.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai