hirdetés
hirdetés

A kijevi állatkert továbbra is nyitva tart

Az ott dolgozók szerint az első három nap volt számukra a legnehezebb, de a háborús fenyegetés ellenére is igyekeznek elvégezni a munkájukat.

hirdetés

A háború első napjaiban egy orosz rakéta becsapódását követő robbanás, illetve lökéshullám okozott zavart az állatok között, ami miatt az állatkert elefántját négy nap alatt tudták megnyugtatni. Tonynak, a 47 éves gorillának hiányoznak az emberek, de nehezen éli meg a szirénázást és robbanásokat is, adja hírül az euronews.com portál.

pixabay.com
pixabay.com
 

A lengyel és más európai állatkertek többek között takarmánnyal segítik a kijevi intézményt, a német állatkertek pedig felajánlották, hogy átveszik az állatokat, ami a jelenlegi helyzetben túl kockázatos lenne. Az állatkert vezetőjétől sokan kérdezik, hogyan tudnak segíteni. Mint mondja, azzal, ha online vásárolnak jegyet, amivel mindenkit várnak, ha véget ér a háború.

(forrás: Euronews)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk