hirdetés
hirdetés

A nyárra Málta is kinyit

Málta bejelentette, hogy 2021. június 1-től újraindítja az idegenforgalmát.

hirdetés

Az oltási programok előrehaladtával Máltán és külföldön egyre valószínűbb és elérhetőbb az alacsony kockázatú utazás lehetősége mind a helyi lakosság, mind az utazók számára. Mivel Málta jelenlegi átoltottsági adatait tekintve jelentősen megelőzi a legtöbb országot. Megvalósíthatónak látszik, hogy az ország 2021. június 1-jét határozza meg a turisztikai tevékenység újbóli megnyitásának időpontjaként, az alábbi – ma már széles körben használatos „utazási jelzőlámpás” rendszerrel jelölt – kritériumok szerint - közölte lapunkkal a Máltai Idegenforgalmi Hivatal.

Az "utazási jelzőlámpás” rendszer a szigetországban:

Vörös zóna / borostyánszínű országok: Az EU-ból és azon országokból, amellyel Máltának kétoldalú egészségügyi megállapodása van, a teljesen beoltott (amely legalább tíz nappal az utazás előtt megtörtént) személyek szabadon utazhatnak. Máltára utazás előtt be kell mutatni az oltási igazolást. Megjegyzés: az EU-n kívüli küldőterületek esetében Máltának be kell tartania az EU (Schengen) által meghatározott feltételeket.

Borostyánszínű országok: A be nem oltott személyeknek negatív PCR-teszt eredményt kell felmutatniuk. Ezt a tesztet nem több mint 72 órával az érkezés előtt kell elvégezni.

Zöld országok: minden utazó szabadon utazhat.

Málta az Egyesült Királyság után a második a lakosság átoltottsága tekintetében az európai országok között, a felnőtt lakosság 40%-a már megkapta az első adagot, melynek köszönhetően az ország biztonságos úticél egy jövőbeni utazáshoz. A jelenlegi átoltottsági arány Máltán több mint 1%-kal növekszik naponta, és Málta kormánya jelentős erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy az oltottsági arány növekedését még gyorsabbá tegyék.

Málta bevezette a Sunny & Safe COVID protokollt, így a látogatók megnyugodhatnak, hogy minden vendéglátóhelynek, szálláshelynek és szolgáltatónak be kell tartania a legmagasabb szintű tisztasági és biztonsági követelményeket.

Clayton Bartolo, a máltai idegenforgalmi és fogyasztóvédelmi miniszter elmondta: „A máltai polgárok és a turisták egészsége és biztonsága mindig a legfontosabb prioritásunk lesz. A folyamatos és nagyarányú oltásokkal együtt, az újranyitási terv szerint a cél lassan és biztonságosan újranyitni az idegenforgalmat a meghirdetett feltételek szerint.”

Mivel sokan várják a korlátozások enyhítését és a máltai utak lehetősége már a „láthatáron” van, a Máltai Turisztikai Hivatal hamarosan elindítja „Újra Szabadon” („Feel Free Again”) című kampányát. A kampány célja az utazókat arra inspirálni, hogy használják ki visszanyert szabadságukat, tervezzenek, foglaljanak és utazzanak Máltára, amikor eljön az ideje, hogy újra megtapasztalják mindazt, amit a szigetek kínálnak.

A legfrissebb beutazási tanácsokról ITT olvashat.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk