hirdetés

A szezonra készülődik Tunézia

Tunézia idén a világ minden tájáról számít turistákra, az európai utasok pedig az előrejelzések szerint 2016-ban visszatérnek az észak-afrikai országba. Ezt bizonyítják a Tunézia és számos európai ország között a nyár folyamán közlekedő charterjáratok is.

hirdetés

Tunézia a turisztikai termékfejlesztés révén is igyekszik bővíteni vonzerejét. Idén immár harmadik alkalommal szervezték meg a Les Dunes 2016 / Sound of Sahara elektronikus zenei fesztivált Naftában, a Szahara szélén, február végén.

A háromnapos parti a Star Wars legendás díszletei között, a Tatooine bolygó helyszínéül szolgáló Mos Espa dűnéinél zajlott, ahol techno, minimál, techhouse, progresszív és trance stílusban játszó dj-k pakolták a lemezeket. A környéken több turisztikai látnivaló akad: a Chebika oázis az Atlasz-hegység kopár hegyei között csodálatos datolyapálmák és vízesések otthona, a közeli Grand Canyonnál forgatták Az angol beteg című film néhány jelenetét.

Tunéziában idén nyáron is várják az európai turistákat, a Tunisair számos járatot indít például Németországból, de többek között Oroszországból és Csehországból is közlekedni fognak charterjáratok Djerbára. Magyarországról Djerbára és Monastirba juthatnak el a nyaralni vágyók. Az észak-afrikai ország a tengerparti nyaralás mellett vásárlási lehetőségekkel és egészségturisztikai szolgáltatásokkal is csábít.

Magyarországról a Kartago Tours és a Taurus Reisen indít charterjáratokat idén Tunéziába, honfitársaink Djerbára és Monastirba májustól október végéig utazhatnak.

Az oroszok is visszatérnek idén Tunéziába. Nemrég több mint négyszáz orosz utazási irodásnak szervezett tanulmányutat az idegenforgalmi hivatal Djerbára, és azt is bejelentették, hogy Moszkva és Djerba között heti két járat szállítja az orosz turistákat. Ezzel együtt az országból összesen legalább heti tíz charterjárat fog közlekedni Tunéziába, és körülbelül ugyanennyi járatra számíthatnak Csehországból is.

A német turistákra is számít idén Tunézia. A Tunisair április 1-jén indítja járatát Berlinbe és Hamburgba, a légitársaság A320-asa hetente egyszer fog közlekedni. Idén is napi járatokat üzemeltet a légitársaság Frankfurt és Tunisz között, Münchenből és Düsseldorfból pedig heti három járat fog közlekedni a tunéziai fővárosba. Ezen kívül mind az öt német repülőtérről heti járat indul Enfidha repülőtérre és Djerbára. A légitársaság tavaly 214.000 német utast szállított járatain, az idei terv nagyobb volumenű: 263.000 utassal számolnak.

Áprilistól októberig a német tour-operátorok négy tunéziai charterláncot rendeltek meg. A brit Thomas Cook és a Tui is várhatóan novembertől indítja el újra tunéziai járatait. (x)

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

A Symbol Budapest új termékkel jelentkezik a turisztikai piacon: 220 éves pinceéttermében idézi meg Beatrix királyné lakomáját korhű zene, tánc és programok kíséretében.

hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Kiadónk társoldalai