hirdetés
hirdetés

A turisztikai szolgáltatók ötöde bezárhat Bécsben

Ettől tart a Bécsi Turisztikai Hivatal vezetője, Norbert Kettner, aki hosszú távon azonban bizakodó a város iránti turisztikai kereslettel kapcsolatban.

hirdetés

Rövid távon pesszimista, hosszú távon optimista a Bécsi Turisztikai Hivatal vezetője. Norbert Kettner a Wien Tourismus ügyvezető igazgatója szerint rövid távon akár a turisztikai szolgáltatók egyötöde kényszerülhet bezárásra. Az ORF Wien heute műsora által készített interjúban Bécs turisztikai hivatalának első számú vezetője elmondta, hogy a főállásban 116 ezer bécsi turisztikai álláshelyből valószínűleg az elkövetkezendő pár hónapban 30-35 ezer átmenetileg veszendőbe megy. A nemzetközi járványhelyzet alakulása miatt idén decemberre nyilvánvalóvá vált, hogy „jövő húsvétig érdemi üzlet a városi turizmusban nem várható.” - írja a GD Consulting.

 

Friss prognózisuk szerint a fellendülést 2022-es év közepére teszik a bécsi szállodások. Hosszabb távon azonban bíztatóak a jelek, a kereslet várható növekedésére jelentős minőségi kínálatbővüléssel válaszolnak a bécsi turizmus, - vagy ahogy ott nevezik, a látogatógazdaság -  (visitor economy) szereplői. 2021 novemberében 58 ezer szállodai szobát tartották nyilván az osztrák fővárosban, amely már közel 10 ezerrel több, mint 2020 novemberében volt. A jelenlegi kapacitás a 2019-es „rekord november” férőhely kapacitásának 88 százalékát teszi ki. Az elkövetkezendő időszakban jelentős kínálatbővülés várható, így a jelenlegi tervek szerint a szálláshelykínálat két éven belül meghaladja a világjárvány előtti szintet. 

Kivitelezési szakaszba lépett a Hotel Indigo a Naschmarkt közelében, a második kerületi Radisson Red szálloda, a 22. kerületi Hotel Bassena és a Citadlines házak, Bécs előkelő külvárosias 18. kerületében a Palais Chotek, valamint a The Hoxton a szintén külső bécsi 23. kerületben. A járványhelyzet negatív hatásnak enyhítése érdekében Bécs város idén december elején jövő év június 30-áig meghosszabbította a turisztikai vállalkozásokat támogató programját. Az állami támogatási konstrukciókon kívül az osztrák főváros további 15 millió euróval támogatja a város szállásadóit.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk