hirdetés
hirdetés

A világ legjobb új turisztikai attrakciói

Ötletes, sok esetben futurisztikus turisztikai attrakciók valósultak meg az elmúlt egy évben világszerte – témaparkok, múzeumok, szédületes kilátók és kannabisz-turizmus. Válogatás a teljesség igénye nélkül.

hirdetés

A gigantikus kínai aranyérme

A 238 méteres „Guangzhou Circle” vagy Kanton Kör a világ legmagasabb kör alakú felhőkarcolója, és kétségkívül óriási attrakciója a városnak, ahogy – gondos tervezés következtében – nyolcas alakban tükröződik vissza a Gyöngy-folyón. A kínai numerológiában a nyolc ugyanis a szerencse száma. Az épület közepén található ötven méteres lyuk körül kávézók és éttermek várják a látogatókat.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons

Séta a gleccserek felett

Idén májusban nyílt meg a kanadai Jasper Nemzeti Parkban a Glacier Skywalk, a Sunwapta-völgy erdei és gleccserrel tarkított vízesései felett elhelyezkedő üvegkilátó. Az ide látogatók 280 méter magasságból csodálhatják meg a lélegzetelállító természeti környezetet.

Forrás: Brewster Travel Canada
Forrás: Brewster Travel Canada

Egy tragédia emlékezete

Idén november 3-án nyitotta meg kapuit a New York-i One World Trade Center. Az épület többek között nagyszabású multimédia-kiállítással és különböző tárgyak bemutatásával állít emléket a 2001. szeptember 11-i terrortámadásnak.

Forrás: Facebook / National September 11 Memorial & Museum
Forrás: Facebook / National September 11 Memorial & Museum

Megelevenedik Ben-Hur

Bár Róma nincs híján a turisztikai attrakcióknak, témaparkja sosem volt – egészen eddig. A fővárostól délre található Cinecittà World olyan nagysikerű filmek tematikájára épül, mint a Ben-Hur, Az édes élet, a Kleopátra, a New York bandái vagy a Róma című HBO-s sorozat. A témaparkban számos különböző hullámvasút, éttermek, filmszínházak és rengeteg egyéb szórakoztatóelem működik.

Forrás: cinecittaworld.it
Forrás: cinecittaworld.it


Forrás: cinecittaworld.it
Forrás: cinecittaworld.it


Forrás: cinecittaworld.it
Forrás: cinecittaworld.it

Góliát száguld

A Six Flags nem áll le – ahogy azt mi is megírtuk, várhatóan 2015 júliusában fog először üzemelni a Batman: The Ride nevű szuperhullámvasút a texasi San Antonióban, azonban a Chicagóban található, Góliát elnevezésű hullámvasútjuk az idei évben már üzemel. A világ leggyorsabb és legextrémebb fahullámvasútja hajmeresztő élményt kínál annak, aki fel mer ülni rá – a kocsik végsebessége eléri a 115 kilométer per órát, és természetesen közben pörgünk, forgunk és zuhanunk is.

Forrás: sixflags.com
Forrás: sixflags.com

Kannabisz-turizmus Coloradóban

2014. január elsejével az USA-beli Colorado állam területén szabadon fogyasztható és vásárolható a marihuána, a helyi utazási irodák pedig természetesen kapva kaptak az alkalmon. A Colorado Green Tours például előre összeállított csomagokat kínál az ide látogatóknak, melynek keretében betekintést lehet nyerni a kannabisztermesztés és -feldolgozás folyamatába, és persze legálisan működő, marihuánát árusító üzletekbe is ellátogatnak a túra során. Sőt, még olyan főzőtanfolyamot is szerveztek, ahol a kannabiszt használhatjuk az étel egyik alapanyagaként.

coloradogreentours.com
coloradogreentours.com

A repülés új dimenziója

Egy flyboardon állva feléledhet a bennünk szunnyadó Vasember! Gyakorlatilag nincs más dolgunk, mint egy speciális csizmába belebújva ráállni a vízben lévő szerkezetre, ami nagy nyomással ontja ki magából a vizet, így álló helyzetben repít fel minket akár tíz méteres magasságba – mintha csak a saját szupererőnket használva repülnénk. A flyboardot most már egyre több helyen ki lehet próbálni, többek között Magyarországon is.

Forrás: Wikimedia Commons
Forrás: Wikimedia Commons

Harry Potter Japánban

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Orlando után már Oszakának is van Harry Potter témaparkja. Itt többek között olyan, a Harry Potterből ismert helyszínek elevenednek meg, mint a Hogsmeade falu vagy a Hogwarts kastély, de természetesen a hullámvasút itt is nélkülözhetetlen elem.

+1: Magaslati bringázás Londonban

Azért plusz egy, mert a bicikliút egyelőre csak terv. A Foster + Partners dizájncég 220 kilométeres szakaszra tervezte meg „égi kerékpárútját” a londoni elővárosi vasútvonal felett. A SkyCycle névre keresztelt út a tervek szerint óránként 12.000 biciklist bírna el, ezzel a Londonba való bejutás és a város megkerülése jóval zökkenőmentesebb lehet. Bár ennek megvalósítása még várat magára, és a finanszírozás mikéntje is kérdéses, bízunk benne, hogy a tervekből lassan valóság lesz, melyet idővel más városok is követni fognak.

Photo credit - Foster + Partners
Photo credit - Foster + Partners

(forrás: Travel + Leisure)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk