hirdetés

Airbnb-t nyitna egy börtönből az új tulajdonos

Szórakoztató létesítmény és Airbnb nyílhat egy használaton kívüli börtönben Missouri államban. A New York Post cikkében nem nevesített befektető 195 ezer dollárért (közel 70 millió forint) jutott hozzá a 20 éve üresen álló harrisonville-i börtönhöz.

hirdetés

New York Post cikkében nem nevesített befektető 195 ezer dollárért (közel 70 millió forint) jutott hozzá a 20 éve üresen álló harrisonville-i börtönhöz, áll a 24.hu tudósításában a NYP cikke nyomán.

Mint írják, a létesítményt azt követően helyezték üzemen kívül, hogy már nem volt elég hely a rabok számára, így az eredeti épülettől öt percnyire építettek egy nagyobb létesítményt.

Forrás: nexthomevibe.com
Forrás: nexthomevibe.com
 

Az ezer négyzetméteres börtönben 34 cella található, az épület nagyjából felét irodák teszik ki. Az egykori börtönt egészen két évvel ezelőttig raktárnak használta a város, amikor egy aukción eladták. Az új tulajdonos először lakóépületet akart belőle csinálni, később viszont úgy döntött, inkább túlad rajta. Az ingatlan iránt nagy volt az érdeklődés, több mint 350 ajánlat érkezett.

Az új tulajdonosról csupán annyit lehet tudni, hogy külföldi befektetőről van szó, aki elsősorban befektetésként vette meg az ingatlant, ahol szórakoztató létesítményt, Airbnb-t és bérelhető helyiségeket nyitna – természetesen nem elszakadva a börtöntematikától. Az új tulaj jelenleg is partnereket keres az ötletéhez.

Az ingatlancég honlapján látható képek tanúsága szerint az épület már átesett egy festésen, de a jellegzetes börtönközeghez nem nyúltak, láthatók még a cellák és a börtönlakók által használt telefonok is.

(forrás: NYP / 24.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk