hirdetés
hirdetés

Ausztria: könnyebb beutazás, megszűnő korlátozások

A szövetségi kormány, a tartományi vezetők és járványügyi operatív törzs (GECKO) február 16-ai tanácskozást követően Karl Nehammer osztrák kancellár bejelentette a járványügyi korlátozások ausztriai feloldásának részletes menetrendjét - írja a GD Consulting.

hirdetés

A legfontosabb dátum - az osztrák sajtóban máris a „szabadság napjának” elkeresztelt - március 5-ei nap lesz. Ekkortól kezdve minden releváns járványügyi korlátozás kivezetésre kerül, nem kell többé oltási, gyógyultsági igazolás vagy érvényes teszt a turisztikai, kulturális, szabadidős, kereskedelmi és egyéb szolgáltatások igénybevételéhez. Ugyancsak ettől az időponttól eltörlik az éjszakai vendéglátást jelenleg is sújtó éjféli zárórát és szabadon lehet rendezvényeket, kiállításokat és vásárokat rendezni, nem lesz többé létszámkorlát e területen sem.

Az FFP2 maszkviselési kötelezettség csak ez egészségügyi intézményekben, közösségi közlekedés esetében, illetve a napi alapvető élelmiszereket árusító kereskedelmi egységek és patikák vonatkozásában marad meg. A fokozatosság jegyében már február 19-től elkezdik feloldani a kötöttségeket: az oltási és gyógyultsági igazolás mellett ismét elfogadják a negatív PCR teszteredményt is belépőként a turisztikai szolgáltatások idénybevételéhez. (2G helyett 3G szabály.)

Fontos kivétel Bécs, ahol továbbra is csak az oltottak és gyógyultak mehetnek étterembe, vehetnek igénybe szálláshely és egyéb szabadidős szolgáltatást. Ugyancsak jelentős változás, hogy már február 21-től könnyebbé válik az Ausztriába való beutazás: az oltási, gyógyultsági igazolással nem rendelkezők immáron negatív PCR teszttel is beutazhatnak (3G szabály). „Ausztria turizmusa március 5-től fellélegezhet, visszanyerjük szabadságunkat. Az elmúlt években sikerült bebizonyítani, hogy a biztonságos vendéglátás a nehéz körülménynek mellett is lehetséges, továbbra is a legjobb szolgáltatásokat fogjuk nyújtani” – nyilatkozta Elisabeth Köstinger turisztikai miniszter, a tárca frissen kiadott közleményében.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk