hirdetés
hirdetés

Osztrák zárlat november 3-tól

Az előre kiszivárgott hírek alapján Ausztriában novemberben, egy teljes hónapig este nyolctól kijárási tilalom lesz. Az éttermek, szállodák is bezárnak.

hirdetés

Szombaton mutatja be Sebastian Kurz az új járványügyi szigorításokat, írja a vaol.hu portál.

Az osztrák sajtóhoz eljutott információk szerint este 8 és reggel 6 óra között kijárási tilalmat vezetnek be, az éttermeknek mind be kell zárniuk.

Sebastian Kurz osztrák kancellár és Rudolf Anschober egészségügyi miniszter eddig csak annyit jelentett be, hogy  szombat délután közlik a járványügyi szigorításokat. Előtte még egyeztetnek a „szociális partnerekkel” – ez Ausztriában a szakszervezeteket és a gazdasági kamarákat jelenti –, szombaton pedig Alexander Van der Bellen államfővel és az összes tartományfőnökkel.

Több osztrák napilap is azonban megszerezte a kormány terveit, a tervezett intézkedések közül a legszigorúbbnak az este 8 és reggel 6 óra közötti kijárási tilalom számít. Az esti kijárási tilalom mellett az osztrák kormány bezáratná a színházakat, mozikat, uszodákat, tánciskolákat.

Szintén teljesen bezárnák az éttermeket, csak ételelvitel kiadására lehetnének napközben nyitva – de bemenni akkor sem lehetne. Hasonlóan Németországhoz, Bécs is arra készül, hogy betiltja a turizmust: azaz turisztikai céllal nem lehet a szállodákban szobát kiadni, kivenni.

Minden más üzlet nyitva maradhat, de egy vásárló számára legalább 10 négyzetméternyi helyet kell biztosítani. A könyvtárak és az állatkertek is nyitva maradhatnának. Az iskolai oktatás is megmaradhat, azaz nem kell áttérni távoktatásra.

Azonban minden rendezvényt betiltanának, beleértve az esükövőket is, egyedül csak a profi sportesemények maradhatnak, de nézők nélkül. A kormány azt tervezi, hogy ezen szigorú intézkedésekkel lassítani tudja a fertőzés terjedését. November 30-ával minden bevezetett intézkedés hatályát vesztené.

(forrás: vaol.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk