hirdetés
hirdetés

Ausztriai beutazás: május 31-ig nincs változás

Ausztria júniusig fenntartja a jelenleg érvényben lévő beutazási korlátozásokat.

hirdetés

A veszélyes vírusmutációk terjedése miatt Ausztria május 31-ig meghosszabbítja a február 10-óta már érvényben lévő beutazási korlátozásokat. Az országba való belépést megelőzően továbbra is regisztrálni kell mindenkinek. A regisztrációt ITT lehet online megtenni, adja hírül a GD Consulting portál.

Továbbra is kötelező egy negatív antigén, vagy PCR teszteredmény bemutatása a határon. Ha a beutazáskor ezzel nem rendelkezne az utas, akkor a határátlépést követően – de legkésőbb 24 órán belül – a tesztelést Ausztriában kell elvégeztetni. A tíznapos karantén kötelezettség a beutazás után továbbra is érvényben marad, amelyet negatív teszteredmény birtokában legkorábban öt nap elteltével lehetséges megszakítani.

Az ingázók esetében minden héten negatív vizsgálati eredményt kell bemutatni, elfogadják mind a molekuláris biológiai, mind pedig az antigén-teszteket. A szövetségi kormány a járványügyi korlátozások további szigorítást tervezni, szó van arról is, hogy a tesztek érvényességi ideje rövidebb időtartamra terjed majd ki.

A további  részletekről március 22-én dönt az osztrák kormány.

A járványügyi szempontból veszélyes övezetből érkező repülők számára Ausztria területén továbbra is landolási tilalom van érvényben. A Brazíliából és Dél-Afrikából érkező repülőgépek leszállási tilalmát április 4-ig meghosszabbította a Szövetségi Közlekedési Minisztérium. A Nagy-Britanniából induló járatok leszállási tilalma azonban március 21-én lejár, ezt nem hosszabbítják meg, a jelenlegi szigorú tesztelési rendszer e területen lehetővé teszi a korlátozás feloldását – érvelt a minisztérium illetékes államtitkára, Magnus Brunner.

További információk ITT és ITT.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk