hirdetés
hirdetés

Az osztrák utaztatókat aggasztja a klímaválság

Az ÖRV kongresszusának második napján a fogyasztói elvárások változása és az utaztatás jövőjének a kérdése állt a fókuszban. Az előadások a digitalizációs hajtóerő, a munkaerő-piaci helyzetet, valamint a klímaváltozás okozta kihívásokat érintő témákban hangoztak el - írja a GD Consulting.

hirdetés

A prezentációkban közös volt, hogy a jövő turizmusa, az újturizmus világában az ember kerül a középpontba, az innovációnak az ő igényeit kell szolgálni, mind az utazó, mind a szolgáltató oldaláról nézve a kérdést. Az utazási irodákra az emberi faktor miatt a jövőben is szükség lesz – foglalható össze az elhangzottak lényege. A többletértékeket a jövőben az emberi érték (Mehrvert vrs Mehrmensch) adja a szolgáltató szektorban. Munkáltatóknak a munka értelme felől kell meggyőzni és ezáltal megnyeri a munkatársaikat. Az ÖBB vasúttársaság a közeljövőben 2700 új álláshelyet már ennek az emberközpontú HR-stratégiának a mentén hirdet meg. A munkaközpontú munkahelyeket a turizmusban is emberközpontú munkahelyeknek kell felváltani, ezt tűnik a siker receptjének.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos
 

A kongresszus témában külön blokkot képviseltek a klímaváltozás és az utazás összefüggéseit tárgyaló prezentációk. A turizmus a globális káros anyag kibocsátás 8 százalékért felelős ennek közel felét (49%) a közlekedés teszi ki. Ennek ismeretében mostantól mindenkinek morális felelőssége van abban, hogy hova és hogyan utazik. Az előadók az utazási irodák szemléletformáló szerepének jelentőségét egyaránt hangsúlyoztak. A globális felmelegedés tendenciája az elmúlt években „katapultált”, drámai következményei lesznek, ha az azonnali cselekvés elmarad – hívta fel a figyelmet a konferencia utolsó meteorológus előadója. Mi vagyunk az első generáció, amelyik már a bőrén érzi a klímaváltozás hatásait és az utolsó, amely még aktívan tehet a káros folyamatok megállításáért. Az előadások visszakövethetőek ITT.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk